Externe LaCie Porsche 4 TB Schijf crasht

MrBoembas

Stamgast
Lid sinds
16 juni 2016
Berichten
357
Locatie
Tuindorp Oostzaan, Amsterdam Noord
Ik had vorig jaar 22 November een LaCie Porsche Design Desktop Drive 4 TB - Zilver gekocht bij Bol.com voor al mijn VST's en Samples en Backup van mijn Tyros enz.
Maar vandaag haakte ik met mijn voet aan de voedingskabel en baf hij viel. Ondanks zijn zware behuizing startte die niet meer op
1f641.png
:( Ik heb hem naar de PC Specialist hier in het dorp gebracht en die gaat hem morgen nakijken, maar is wqel bang dat hij hem waarschijnlijk moet opsturen naar
Stellar Data Recovery. Als dat het geval is dan gaat het ruim 899,- euro kosten, :S
Heeft er iemand hier ervaring mee of ook zoiets mee gemaakt. (En ja ik had ook een backup moeten maken van de 4 TB schijf maar ik hebv maar 1 schijf en waar kan je 4 TB parkeren ? Nog een mooie avond toegewenst allen !!!
 
ik heb hier een seagate barracuda 3 tb schijf met het zelfde probleem.. data er af halen kost inderdaad iets van 900 euro dus ik wacht op een goedkoper alternatief of methode! het schijnt als je precies dezelfde schijf nog ergens kan vinden kun je de schijf zelf overzetten en dan zou het moeten werken alleen dezelfde schijf was nou net nergens meer te vinden
 
Heb hetzelfde gehad,... maar de lokale winkel hier heeft het over kunnen zetten op een nieuwe harde schijf,.. koste me dus max de nieuwe schijf.
 
Kortgeleden helaas ook iets dergelijks aan de hand gehad: externe schijf gecrashed met de beruchte "click of death". Casing open gemaakt en de Western Digital met eigen tooling getest (ik heb wel enige beroepsmatige ervaring hier mee..). Helaas zonder resultaat.
Als het je locale PC dokter niet lukt, nog iets wat je zou kunnen proberen, wat ik ook gedaan heb: via mail contact opnemen met PCB Solutions in Canada. Een veelgebruikt en goed bedrijf. Zij leveren vervangende printplaatjes op basis van de printplaat die op je disk zit. In sommige gevallen kan dat de oplossing zijn. Ik weet echter niet welk merk/type disk in je Lacie zit en of zij vervangende versies kunnen maken.
Wat ze mij ook aan boden is een restore van de disk voor $350 (US dollar) exclusief transportkosten, op basis van No Cure No Pay (exclusief die transportkosten uiteraard).
Ik heb er voor gekozen het maar zo te laten, maar wellicht wel iets voor jou gezien het verschil in kosten met locale recovery bedrijven. Die gebruiken over het algemeen veelal hetzelfde laboratorium.
In ieder geval veel succes en sterkte!
 
De PC specialist in het dorp mailde me net "Ik ben nu een recovery gestart. Ik hoop dat ik er wat vanaf krijg, maar dit kan dagen duren hoor." Ik heb hem op 22 November 2018 gekocht bij Bol.com inprincipe zit er nog garantie op, maar bij Bol.com hebben ze niet echt pc specialisten en om hem op te sturen via PostNL (Kan nog meer schade toebrengen) daarom wacht ik dit af.

bliepertronic Dezelfde harde schijf is nog bij Bol.com te koop. Maar ik wacht eerst even af wat de PC Specialist hier voor elkaar krijgt.

Wordt vervolgd !
 
Er is zoiets als de schijf uit de "design-doos" halen en dan aansluiten op een externe sataverbinding (via usb naar pc of mac). In vele gevallen kan je ze nog gewoon lezen omdat niet de schijf maar de electronica (zeg maar sata interface nr usb) in het designdoosje stuk is door de val/ander euvel. Spijtig genoeg wordt dit regelmatig wel eens misbruikt om toch de klant te zeggen dat recovery voor honderden euro's nodig is. Soms is het handig om eerst even bij een
bevriende Nerd te gaan...
 
meestal zijn het de koppen die door een val op de grond scheef gaan staan met een nieuwe hd van het zelfde type is het overzetten dan waarschijnlijk een hele tricky onderneming
 
Update :

Eindelijk na een weekend vol spanning door de Externe harde schijf die was gecrasht eindelijk iets positiefs !! Alles kon worden overgezet via een recovery !! (Misschien dat enkele bestandjes beschadigd zijn ?) Gelukkig waren er enkele personen die dit al voorspeld hadden en zeiden geen zorgen !! :-)

Iedereen nog een fijne mooie dag toegewenst !!!
 
Ik neem aan dat je nu de kabels van de grond af hebt en daar hebt geplaatst waar je ze niet meer wegtrekt.
 
Dat is een mooie prijs en bovenal een geluk dat je je data kunnen redden hebt, eind goed al goed!:)
 
Hij rekende er 200,- voor ik had eigenlijk een veel hoger bedrag verwacht aangezien hij er toch vanaf donderdag t/m vanOchtend mee bezig was (die 4 TB overzetten op een nieuwe Externe schijf.

Heb je mazzel gehad dat alles nog tevoorschijn kwam en voor toch een redelijk bedrag uiteindelijk.
 
Ja, het is idd zeker een geluk. Normaal bij een bekend recovery bedrijf betaal je 899,-
ik had verwacht dat ik ook rond de 300,- a 400,-
dus die 200,- viel ontzettend mee en ja we komen al jaren bij DC Computers in het dorp. En als je na gaat je betaald BTW, plus een nieuwe Externe Harde Schijf als je dat eraf haalt is vrij goedkoop.

En ik heb nu de oude Schijf naar Bol.com terug gestuurd.
 
Back
Top