TASCAM Introduced The 202mkVII Dual Cassette Deck Recorder With USB Connectivity

OORzaak

Hangend lid
Lid sinds
1 augustus 2006
Berichten
1.263
Locatie
In een huis
Features At A Glance

Dual cassette deck for playing, dubbing, or recording 1 or 2 cassettes
USB output for archiving a cassette to an external digital recorder
Microphone input with level control can be mixed with cassette 1 and total mix recorded to cassette 2; convenient for karaoke and announcements
Headphone jack output with separate level control for audio verification or private monitoring
“SPECIAL” playback mode that allows you to cue the next song on a tape by monitoring the sound with headphones while another tape is playing
RCA analog unbalanced outputs; stereo RCA input
RTZ (Return to Zero) function that returns the tape to the zero count point (TAPE 2 only)
Repeat playback function
+/-12% pitch control function (TAPE 1 only)
Parallel recording function for TAPE 1/2 that can reduce time for dubbing cassettes
Supports recording and playback of normal tapes (Type I) and chrome tapes (Type II) – For metal tapes (Type IV), only playback is supported
Dedicated wireless remote control
Noise reduction function to reduce hiss during playback (equivalent to Dolby B NR)
3U rack mount design

The TASCAM 202mkVII is available at TASCAM dealers at a MAP/street price of $499.99 USD.

More: http://www.synthanatomy.com/2018/05...-cassette-deck-recorder-usb-connectivity.html
 

Attachments

  • TASCAM-202-MkVII-700x233.jpg
    TASCAM-202-MkVII-700x233.jpg
    23,5 KB · Bekeken: 144
Hahaha....wat gaaf dit zeg :okdan:

Of het een verkoopsucces gaat worden is de vraag, maar echt tof dat Tascam de moed heeft dit op de markt te brengen. En wie weet komt dat ding er ook nog hier...ik heb een zwak voor cassettebandjes :luv:
 
Of het een verkoopsucces gaat worden is de vraag
Als ze hier 10 jaar geleden mee waren gekomen wellicht...
Ik weet niet of de geluidskwaliteit van mijn bandjes nu nog de moeite waard is.
Stevige prijs ook.
 
Stevige prijs? Valt toch wel mee? Vroeger betaalde je ook al minimaal 500 gulden voor een cassette deck van een beetje merk, en aangezien een brood ook geen fl 2,20 / 1 euro meer kost, klinkt 500 dollar nog best goedkoop, eigenlijk.

Cassettes zijn weer populair ook, nu meer dan ooit, dus op zich is het geen gek moment om met een nieuw deck te komen.
 
Je hebt toch helemaal geen duoding nodig? Maar op de 101-USB wachten

Dat ben ik met je eens, vroeger vond ik die dubbele cassettedecks in ieder geval drie keer niks. De kwaliteit was toch vaak minder dan bij een goed enkel deck. Als er inderdaad nog een enkele versie zou uitkomen dan denk ik echt dat ik voor de bijl ga...misschien gebeurt dat nu trouwens ook al.

Voor 90% zou die aankoop puur uit nostalgie zijn, maar dat interesseert me niks :D Vind het echt te gek dat je anno 2018 weer een splinternieuw cassettedeck kan kopen! (ben overigens geen hipster of zo, voordat die discussie weer losbarst ;))
 
Nakamichi ftw
 
dit is met name intressant voor muzikanten of bands die zo lelijk en smerig mogelijk willen klinken.. zoals the daxls krautmodphilipunk uitt utrecht die kwamen toen bij mij in de studio opnemen maar het resultaat klonk maar steeds niet slecht genoeg... waarom komen jullie dan bij mij opnemen? dat kunnen jullie dan thuis toch veel beter en goedkoper?? ja maar in zo,n studio lijkt het net of we echte rock helden zijn.. zo voelden we ons ook gelijk bij jou in dat hok vertelden ze.. alle opnames zijn toen uitgebracht op 7 inch singeltjes van een obscuur label (pornogram) uit utrecht die de singeltjes liet persen in een 3e wereld land ofzo.. dus toen hadden ze alsnog hun zo geliefde trash sound.. de band was zo slecht en legendarisch dat het duitse burger records alles wilde uitbrengen op een cassette bandje een paar jaar terug , inc mijn house remix waar ik alleen alle missers fouten en valse zang koortjes van had gebruikt.. ik moest die opnames en die mix uiteidelijk vernietigen omdat ik zonder toestemming samples van hun had gebruikt.. heb ik natuurlijk nooit gedaan.. heb het nummer zelfs nog wel eens op een dans avond in de vrije vloer laten draaien.. en toen werd ie opeens wel acceptabel gevonden toen de band merkte dat het publiek veel harder ging op mijn mix dan op hun rammel punk..







 
erg jammer dat het een 2kops deck is


Voor het archiveren naar digitaal maakt dat niet uit,maar gezien het een dubbeldeck is met recording mogelijkheden vind ik het ook heel erg duur zelfs.
 
Ik ben eigenlijk benieuwd naar hoe het zit met die noise reduction....het is geen Dolby (zou dit iets met rechten te maken hebben?) en alleen in te schakelen bij afspelen, dus niet met opnemen. Het zou wel "vergelijkbaar zijn" met het Dolby-systeem....apart dit.

De vraag is wat dit dan doet met tapes die wel met Dolby B of C werden opgenomen.
 
Hahaha....wat gaaf dit zeg :okdan:

Of het een verkoopsucces gaat worden is de vraag, maar echt tof dat Tascam de moed heeft dit op de markt te brengen. En wie weet komt dat ding er ook nog hier...ik heb een zwak voor cassettebandjes :luv:

Tascam is nooit gestopt toch met 'pro'cassetedecks? ze zijn even gestopt voor een paar jaar met de 202 serie maar die kon je nog altijd NOS kopen in achtergelegen audio winkels, de A580 cassettedeck met CD speler werd (en word) nog gewoon gemaakt, kan je bij baX kopen toch?

De 202 serie was vaak hetzelfde als de TEAC W8X0 serie, maar die TEAC had dan geen XLR outs en rack oortjes en was de helft van de prijs :D

en Pioneer komt ook weer met een deck?!

Je hebt toch helemaal geen duoding nodig? Maar op de 101-USB wachten

Iedere millenial heeft tegenwoordig een cassette label - met deze kan je op 2 cassettes tegelijkertijd opnemen - daar is zeker markt voor :)
 
Back
Top