• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

Nieuwe edities plugin voor Kurzweil K2x00 rack series en de KSP8!

Blog Nieuwe edities plugin voor Kurzweil K2x00 rack series en de KSP8!

Dit is een vervolg op mijn eerste Blog over de ontwikkeling van deze gratis plugins. De eerste Blog vind je hier.
Hoewel er niet veel feedback is gegeven op de eerste versie van de plugins, was het hebben van een invoermogelijkheid via het toetsenbord van de computer wel de meest gevraagde. Dit hadden wij zelf overigens ook al op ons verlanglijstje staan. Verder vonden wij dat het in één applicatie zitten van 4 Kurweilapparaten de boel onnodig ingewikkeld maken. Bovendien: hoeveel mensen hebben al die 4 instrumenten in hun bezit? Daarom besloten wij om 3 afzonderlijke applicaties te maken: eentje voor de K2000R en K2500R samen (want die lijken sprekend op elkaar):

Kurzweil K2x00R.png


eentje voor de K2600R:

Screenshot 2021-09-27 at 10.38.57.png


en eentje voor de KSP8:

Screenshot 2021-09-27 at 10.37.35.png


De ideeën voor aanpassingen aan de plugin waren snel geboren, maar de uitvoering heeft veel langer geduurd dan voorzien. Dit komt ook mede door de Coronapandemie! Ik werk namelijk samen met Jason Fewing, woonachtig in Australië. Hij moet voor zijn `'echte" werk vaak van de ene kant van Australië naar de andere kant reizen. Omdat Australië een uiterst streng Coronabeleid voert, moest hij daarom steeds in quarantaine en dan had hij geen goede mogelijkheid om verder te werken aan de plugin. Uiteindelijk is het toch allemaal gelukt! Daarom presenteer ik hier de nieuwste versies van de plugin, te downloaden via:

Kurzweil plugins download

Op deze website vind je de verschillende uivoeringen van de plugin en je hoeft er nog steeds niks voor te betalen!

De belangrijkste verbeteringen zijn:
 • geen overbodige elementen meer op de achtergrondafbeelding;
 • invoermogelijkheid via het computertoetsenbord;
 • keuze tussen eenvoudige midi-instelling of geavanceerde;
 • in- en uitzoommogelijkheid i.c.m. aanpasbaar vensterkader;
 • info-knop met ondermeer informatie over de hotkeys;
 • snellere responsie van het LCD-scherm.
Alle software is nog steeds ontwikkeld met behulp van CTRLR. Zie voor meer informatie over CTRLR mijn eerste blog.
Wij denken wel dat dit de laatste versie zal zijn, maar bugs verwijderen en kleine aanpassingen zullen zeker worden gedaan. Daarvoor is uiteraard feedback belangrijk en wordt sowieso altijd erg op prijs gesteld!


Het volgende project dat op stapel staat is het maken van een zogeheten "offline editor" voor deze Kurzweil serie. Er bestaat al zoiets van MidiQuest en Unisyn, maar die editors moeten noodgedwongen passen in de universele layout die deze programma's hanteren en zijn daarom volgens ons onnodig ingewikkeld en niet erg gebruiksvriendelijk. Bovendien biedt het maken van zo'n “eigen” editor ook de mogelijkheid om meer inzicht te geven in de VAST (Variable Architecture Synthesis Technology) die Kurzweil voor deze instrumenten bedacht heeft en die uitermate krachtig is, maar tevens knap ingewikkeld. Het ontwikkelen van deze editor zal een enorme zware klus zijn, omdat er bijna niks bekend is over het sysex-format dat wordt gehanteerd voor deze instrumenten. Dus moet heel veel informatie gedelfd worden met behulp van "reverse engineering", een eufemisme voor eindeloos midiboodschappen versturen en ontvangen en dan kijken wat er qua parameter is veranderd. De schaarse informatie van Kurzweil zelf en wat er rondzweeft op het internet is bij ons bekend, maar mocht je aanvullende informatie hebben dan houden wij ons zeer aanbevolen.
Author
bijlevel
Bekeken
368
First release
Last update
Rating
0,00 star(s) 0 ratings

Meer Bits van bijlevel

Top