• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Fifth Bot - DIY 19" Console Desk Module - Deel 13 (eindresultaat)

Blog Fifth Bot - DIY 19" Console Desk Module - Deel 13 (eindresultaat)

Project recap​

Zo dan, eindelijk kan ik het eindresultaat laten zien. Ik had het project vorige week eigenlijk al afgerond, maar ik wilde mijn studio weer ff goed inrichten zodat ik betere foto's kon maken.

Maar eerst nog even een stukkie tekst. Waarom was ik dit project ook alweer gestart? Ik had een bestaande oplossing met goedkope plastic Ikea stands en die voldeden ansich prima. Maar een terugkerende irritatie was dat ik mijn computer toetsenbord niet altijd voor me kwijt kon, omdat daar dan een synth, keyboardje of andere gadget staat, maar ik toch graag het toetsenbord in de buurt wilde hebben om shortcuts van mijn DAW uit te kunnen voeren. Daarnaast heb ik de laatste jaren meer pedaaltjes en andere kleinere gadgets aangeschaft, en in de bestaande oplossing had ik daar mijn weinig plek voor. Ik heb toen een prototype gemaakt om het probleem op te lossen, zie mijn eerste post: Blog - Fifth Bot - DIY 19" Console Desk Module - Deel 1.

Het prototype voldeed, maar dat zag er natuurlijk niet uit. Ik besloot daarom maar in één keer alle problemen aan te pakken en ben dit project gestart. De aanleiding, de oplossing voor de plaatsing van het toetsenbord, heb ik gedurende deze serie eigenlijk helemaal niet meer getoond. Niet omdat ik dat vergeten was, maar er is nou eenmaal niet zoveel om daarvan te laten zien, het zijn gewoon 2 balkjes, met rack rails, en ok, wat uitsparingen + antislip materiaal aan de onderkant, maar spannend is dat niet. De functie echter is dat wel! (Althans dat vind ik :D). De foto's zullen voor zich spreken, het fijne van deze oplossing is dat eea gewoon los en flexibel is, ik kan het dus gewoon oppakken en ergens ander neerzetten en ik kan de plaatsing van het toetsenbord zelf ook aanpassen. En ook de plankjes zijn makkelijk te verstellen met die duimschroeven, zo kan ik snel gear wisselen.

Enfin, ik ga gewoon wat foto's laten zien, even het overal design en daarna wat verschillende configuraties. Oh ja, ik vond het leuk om nog een design detail toe te voegen, ik zag een paar weken terug een filmpje over de Octave Cat, dat vond ik wel een cool retro logo. Die heb ik dus in Illustrator nagemaakt en op aluminium plaatjes laten maken, niet super goed zichtbaar met al die gear erop, maar vond het toch een leuk detail om toe te voegen.

Dit was mijn project. Erg leuk om te doen, en ook leuk dat er belangstelling van een aantal van jullie voor is. Hopelijk inspireert dit nog iemand om ook een eigen projectje te starten, mocht je een vraag daarover hebben, schroom niet die te stellen, wie weet kan ik je ergens mee helpen.

Leuk project, maar wel bij dat het klaar is, nu heb ik tenminste weer tijd voor het echte werk: muziek maken! :D

1.jpg2.jpg


3.jpg


Config met ingebouwde synths in bovenste rack, en rechts een dubbele rij (dat was 1 van de extra plankjes, en dat andere plankje in de vorige post is natuurlijk het plankje voor het toetsenbord)

4.jpg


Manieren om het toetsenbord te plaatsen
5.jpg


Ik ga eerst maar eens met deze config beginnen, de Pro-1 ingebouwd, links en rechts wat pedaaltjes, en Maschine, Push en de Rytm voor mijn neus.
6.jpg7.jpg


Alle kabels zijn mooi wegwerkt achter de rij en onder de modules, en aan de achterkant kan ik dan tijdelijk wat gear wegzetten en er makkelijk weer bij pakken als ik wat anders wil doen. Ready to make some music!!!

8.jpg9.jpg
Author
Fifth Bot
Bekeken
680
First release
Last update
Rating
0,00 star(s) 0 ratings

Meer Bits van Fifth Bot

Top