• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Fifth Bot - DIY 19" Console Desk Module - Deel 10

Blog Fifth Bot - DIY 19" Console Desk Module - Deel 10

Eerst de lamellen frezen​


Nu de laatste gaatjes maken, eerst maar de sleuven voor de cookies. Met de lamellenfrees is dat peanuts en kan je tenminste achter elkaar doorwerken.

Dan cookies erin en ff testen, past allemaal netjes...
1.jpg


2.jpg


En nog meer gaatjes​


Dan is het de beurt aan de overige gaatjes voor de rampamoeren, malletje bijwerken en dan achter elkaar door op de kolomboor.

3.jpg


Aluminium verbindingen​


Met het design wat ik gemaakt had, waarbij de onderste platen iets uitsteken ten opzichte van de zijkanten, onstaan er gaten tussen de verschillende modules. Ik heb daar nog ff wat verder over nagedacht, en besloten om alluminium profielen tussen die modules te plaatsen, dan kan ik de modules daar ook meteen mee vastzetten.

Ik ben helaas niet zo thuis in werken met metaal, dat bleek gelijk maar weer. In mijn naïviteit dacht ik wel ff een gaatje te boren van 7mm, nou dat viel tegen, ondanks dat aluminium een vrij zacht materiaal is. Op de foto is een 7mm boor te zien, maar daar kwam ik dus snel van terug. Uiteindelijk heb ik de gaten in etappes geboord, met elke keer een grotere boor, van 3mm, naar 5mm, naar 6mm en uiteindelijk dus 7mm en dan uiteraard wel op een laag toerental. Helaas vergeten daar foto's van te maken.

4.jpg


5.jpg


Nou moeten er nog stukkies af, zowel in het alluminium als in de rack strips. Het alluminium is zacht, dus die kan ik met de multitool zagen, maar die rack strips is staal, dat gaat beter met slijpen. De gewone slijptol is een beetje te lomp, maar met de Dremel gaat dat prima.

6.jpg


Daarna nog een beetje nabewerken met de Dremel en een vijl om te ontbramen.

7.jpg

Final check​


Als laatste vandaag zet ik alles in elkaar om te testen of ik wel alles heb gedaan en om te kijken of er nog ergens een probleem is. Het is verstandig dat nu te doen nu alles nog los is, als eenmaal alles is verlijmd en je komt er achter dat er nog ergens een gat in moet voor een rampamoer of zo, dan heb je een probleem.

8.jpg


Op deze foto is goed te zien dat er nog een probleem is, maar die had ik al tijdens het design in beeld. Ik wil dat die platen aan de zijmodules ook tot onderaan doorlopen, dus daar moet straks nog een hoek uit, maar dat kan prima achteraf, die platen blijven immers los. Het zal we wat minder mooi ogen met zo'n hoek eruit, maar hier wint functie het dan toch echt van design, die paar cm die ik daarmee win, maakt het net prettig om bij de achterste rij te kunnen.

9.jpg


Alright, dat was het weer, volgend weekend lijmen en hopelijk kom ik ook aan gronden toe.
Author
Fifth Bot
Bekeken
213
First release
Last update
Rating
0,00 star(s) 0 ratings

Meer Bits van Fifth Bot

Top