• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Fifth Bot - DIY 19" Console Desk Module - Deel 9

Blog Fifth Bot - DIY 19" Console Desk Module - Deel 9

Meer van hetzelfde​

Tja eigenlijk niet heel veel nieuwe dingen om te laten zien die ik niet al eerder eens getoond heb. Maar voor de volledigheid toch maar wel even de werkzaamheden in sneltreinvaart voorbij laten komen dan, het was tenslotte wel weer een kleine dag werk...

Zagen, zagen en zagen​

Goed de zijkantjes dus. Om wat sneller te werken kies ik er nu voor om de plankjes zelf deze keer niet vast te zetten, normaal doe ik dat wel om beweging tijdens het zagen te voorkomen, maar in dit geval gebruik ik echt de invalfunctie van de zaag, en druk ik de zaag eigenlijk alleen maar naar beneden, het is dus voldoende om een steunlat te plaatsen waar ik de plank tegenaan kan leggen.
Nadat ik één kant gezaagd heb, draai ik de lat om en doe hetzelfde aan de andere kant.

1.jpg


Dan weer alles bundelen en de verticale zaagsneden kunnen dan in één keer met de minicirkelzaag gedaan worden. De laatste stukjes dan weer met de schrobzaag en klaar.
2.jpg


Weer afvlakken en dan een herhaling van zetten voor de zijkantjes.
3.jpg


Ik zei het toch, deuvelen sux!​

Ik bleef toch een beetje ruzie houden met die deuvelmal, een zeer kleine afwijking (zeg .5mm) zorgde toch elkeer weer voor een scheef resultaat. Dus dan maar weer gewoon een oude vertrouwde methode gebruiken, zelf een malletje maken dus (en dat werkte goed :P).
4.jpg


Hèhè, uitgezaagd en gedeuveld​

Ok niet echt meer dingen om te laten zien, behalve het eindresultaat van vandaag. Het meest arbeidsintensieve werk zit er nu wel op.
Volgende week aan de slag met de lamellenfrees en het boren van de gaten voor de rampamoeren en dan kan ik eens langzaam aan de afwerking gaan denken, zit nog te twijfelen over wat opties.
5.jpg
Author
Fifth Bot
Bekeken
347
First release
Last update
Rating
0,00 star(s) 0 ratings

Meer Bits van Fifth Bot

Top