Synthforum

Mededelingen

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 10 april 2007, 09:16   #1
radiojochem
 
radiojochem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 april 2007
Woonplaats: Zutphen
Berichten: 6
Compressor en Equalizer aansluiten
Hallo, Ik had een vraag.
Ik heb van de week een compressor limiter gekocht. dat aansluiten is gelukt heb gewoon via de in en de output een op de send en 1 op het microfoon kanaal omdat die anders mono bleef heb ook insert op mijn mengpaneel maar daar krijg ik geen gehoor bij

maar nou heb ik een volgend probleem ik heb ook nog een equalizer staan en die had ik eerst gewoon over de boxen, maar nu wil ik heb via het mengpaneel hebben. maar hoe kan ik die het beste aan sluiten

want op de equalizer ziet links en rechts kanalen en op mijn limiter zaten gewoon oude kop telefoon pluggen hij is wel 2 kanaals verder heb ik op mijn inserts, stereo aux en return, send.

en op de equalizer zit een input,output,tape monitor, tape-out.
en op mijn versterker heb ik een rec aansluiting

kan iemand mij helpen. ook met welke kabels ik het beste kan gebruiken in mijn mengpaneel zit alleen maar grote koptelefoon stekkers zeg maar behalve de tape in en rec out

alvast bedankt

Merk mengpaneel Skytec AUDIO 172.564


http://www.radiojochem.tk

Laatst gewijzigd door radiojochem; 10 april 2007 om 09:43
radiojochem is offline   Met citaat reageren
Oud 10 april 2007, 11:10   #2
Acidfever
CoNcEpT M0DuLaR
Moderator
 
Acidfever's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 maart 2004
Berichten: 5.736


Je zoekt een dergelijke kabel. Dat heet een insert kabel en heeft aan de ene kant 1 stereo jack (TRS) en aan de andere kant 2 mono jack aansluitingen.

Wat er gebeurt als je de stereo jack in een insert op je mengtafel plugged is dat het normale audiopad wordt onderbroken en je signaal via 1 van de mono jacks bij je compressor of equalizer aankomt. De andere mono jack retourneerd het geluid naar je mengtafel waar de audio zijn normale signaalpad weer vervolgt.

Je kunt bij de kabel op het plaatje duidelijk zien dat het om 1 stereo en 2 mono jackpluggen gaat. Deze kabels zijn in een veelvoud aan lengten en uitvoeringen te koop.

En dit is de meest voorkomende manier om een compressor, equalizer of andere dynamics processor aan te sluiten. Het kan ook prima met directe signaalpaden, maar dat is doorgaans minder makkelijk als je je compressor ook over andere signalen wilt gebruiken.

Zeker bij compressie op vocals is het aansluiten via insert het makkelijkst.

Hoe je nu beschrijft hoe je de boel hebt aangesloten (de audio aanvoer op een send en de return op een mic pre????) zou ik echt meteen veranderen in een opstelling met 2 insert kabels. Een compressor sluit je (behalve misschien als effect) nooit aan als send.


"Just because you're stupid doesn't mean I'm lying."
******************************************
Acidfever is nu online   Met citaat reageren
Oud 10 april 2007, 14:19   #3
radiojochem
 
radiojochem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 april 2007
Woonplaats: Zutphen
Berichten: 6
maar die kabel past er niet in want ik over al van die grote koptelefoon pluggen op of moet ik dan weer verloop je kopen
maar heb thuis zeg maar aansluiting van koptelefoon naar koptelefoon liggen en die doe ik dan in mijn in - en output maar dan geeft die geen signaal ook geen mono via de insert dat zou dan toch moeten?


http://www.radiojochem.tk
radiojochem is offline   Met citaat reageren
Oud 10 april 2007, 14:24   #4
Acidfever
CoNcEpT M0DuLaR
Moderator
 
Acidfever's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 maart 2004
Berichten: 5.736
Dit zijn 1/4e Inch jackpluggen, dezelfde als een grote koptelefoonaansluiting gebruikt. En nogmaals....een insert is om te inserten. Vergeet ook niet dat je geen geluid krijgt als je de 2 mono uiteinden van een insertkabel verkeerd om aansluit....de ene is aanvoer, de andere retour.

Indien je een insertkabel op je mengtafel aansluit en er geen audio op het retourpad komt blijft dat kanaal altijd stil. Het is een fysieke onderbreken van je signaalpad.


"Just because you're stupid doesn't mean I'm lying."
******************************************
Acidfever is nu online   Met citaat reageren
Oud 10 april 2007, 14:33   #5
radiojochem
 
radiojochem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 april 2007
Woonplaats: Zutphen
Berichten: 6
Dus als ik twee van die kabels heb is het probleem opgelost?

bedankt voor je hulp
en hoe moet ik dat met de equalizer doen ? Die heeft gewone aansluitingen alleen die zijn links en rechts zeg maa moet ik die dan op de stereo aux return doen ? heb ook nog de send of wat adviseer jij ?

heel erg bedankt


http://www.radiojochem.tk
radiojochem is offline   Met citaat reageren
Oud 10 april 2007, 14:46   #6
Acidfever
CoNcEpT M0DuLaR
Moderator
 
Acidfever's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 maart 2004
Berichten: 5.736

Citaat:
Origineel geplaatst door radiojochem
Dus als ik twee van die kabels heb is het probleem opgelost?

bedankt voor je hulp
en hoe moet ik dat met de equalizer doen ? Die heeft gewone aansluitingen alleen die zijn links en rechts zeg maa moet ik die dan op de stereo aux return doen ? heb ook nog de send of wat adviseer jij ?

heel erg bedankt
Aangezien je maar 1 keer kunt inserten zul je dat idd anders op moeten lossen. Je kunt dit op een subgroup doen (als je mengtafel die heeft) of anders zul je Insert -> compressor -> Equalizer -> insert return moeten doen.


"Just because you're stupid doesn't mean I'm lying."
******************************************
Acidfever is nu online   Met citaat reageren
Oud 10 april 2007, 14:48   #7
fuse
Vintage lid
 
fuse's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juli 2001
Berichten: 18.174
Misschien is het wel handig om eerst uit te frobelen wat iets doet voordat je het koopt?
fuse is offline   Met citaat reageren
Oud 10 april 2007, 14:50   #8
radiojochem
 
radiojochem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 april 2007
Woonplaats: Zutphen
Berichten: 6
had ik gedaan maar het lukte niet dus daarom dat ik dit vroeg nou bedankt he voor de reacties


http://www.radiojochem.tk
radiojochem is offline   Met citaat reageren
Oud 10 april 2007, 15:19   #9
fuse
Vintage lid
 
fuse's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juli 2001
Berichten: 18.174
Dus je koop iets terwijl je niet echt weet wat je er mee kan?

Niet bedoeld om je af te zeiken of zo. Maar als je iets koopt zou ik iig een winkel opsnorren die het je wil uitleggen dunkt me. Want als achteraf blijkt dat het helemaal niet kan gebruiken moet je of weer terug naar die winkel of verkoop je het door (met verlies als het tegenzit).
fuse is offline   Met citaat reageren
Oud 10 april 2007, 17:04   #10
Yoozer
vorbei
 
Yoozer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 november 2002
Woonplaats: Thuis
Berichten: 8.109

Citaat:
Origineel geplaatst door radiojochem
[B]maar die kabel past er niet in want ik over al van die grote koptelefoon pluggen op
De insertkabel die 'ie laat zien heeft "grote koptelefoonpluggen" (ook wel 3.5mm jack of patchkabels genoemd).


Citaat:
maar heb thuis zeg maar aansluiting van koptelefoon naar koptelefoon liggen en die doe ik dan in mijn in - en output maar dan geeft die geen signaal ook geen mono via de insert dat zou dan toch moeten?
leestekens zouden een hoop goed doen

Die equalizer, wat is dat voor 'n ding? Veel schuifjes? Wil je 'm over alles wat er uit je mengpaneel komt zetten of alleen maar over een paar kanalen als send-effect?


For all the intelligence and knowledge that technology empowers us with, the lazy and stupid is amplified along with it (Staticstarter)
Yoozer is nu online   Met citaat reageren
Oud 11 april 2007, 16:59   #11
radiojochem
 
radiojochem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 april 2007
Woonplaats: Zutphen
Berichten: 6
die equalizer heeft gewoon 2 kanalen een rechts een links en ik hoef hem maar over 1 kanaal inprincipe


http://www.radiojochem.tk
radiojochem is offline   Met citaat reageren
Oud 21 december 2009, 15:10   #12
Otlen
Dik lid
 
Geregistreerd: 14 februari 2006
Berichten: 5.213

Oorspronkelijk geplaatst door Yoozer Bekijk bericht
De insertkabel die 'ie laat zien heeft "grote koptelefoonpluggen" (ook wel 3.5mm jack of patchkabels genoemd).
6,5 mm (1/4 inch) bedoel je zeker? 3,5 mm zijn nl. "kleine koptelefoonpluggen".
Otlen is offline   Met citaat reageren
Oud 21 december 2009, 19:40   #13
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.341
Kick de oude threat omdat het het einde van het jaar is contest?


Arno
Rise to yourself



Synths: Alesis QuadraSynth, Yamaha CS1x, Roland R-70, Korg WaveStation SR + NS5R
Software: W7 64-bit, Cubase 7.5, WaveLab 8, div. VSTi's
PC: i7-920, 12GB RAM, 1x500GB+2x1TB HDD's
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
De complete setup met alle hardware: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 21 december 2009, 19:41   #14
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.341

Oorspronkelijk geplaatst door Kalusi Bekijk bericht
6,5 mm (1/4 inch) bedoel je zeker? 3,5 mm zijn nl. "kleine koptelefoonpluggen".
Is het niet 6,3 mm?


Arno
Rise to yourself



Synths: Alesis QuadraSynth, Yamaha CS1x, Roland R-70, Korg WaveStation SR + NS5R
Software: W7 64-bit, Cubase 7.5, WaveLab 8, div. VSTi's
PC: i7-920, 12GB RAM, 1x500GB+2x1TB HDD's
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
De complete setup met alle hardware: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 21 december 2009, 19:50   #15
Otlen
Dik lid
 
Geregistreerd: 14 februari 2006
Berichten: 5.213

Oorspronkelijk geplaatst door arnomusicman Bekijk bericht
Is het niet 6,3 mm?
Ook niet helemaal. 1 inch=25,4mm. 1/4 inch=6.35 om precies te zijn
Otlen is offline   Met citaat reageren
Oud 22 december 2009, 07:37   #16
dubcreator
Vintage lid
 
dubcreator's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 mei 2009
Berichten: 1.531
1"= 2,54mm... kommaatje verkeerd. Anders worden je racks wel heel erg breed.
dubcreator is offline   Met citaat reageren
Oud 22 december 2009, 08:20   #17
Otlen
Dik lid
 
Geregistreerd: 14 februari 2006
Berichten: 5.213

Oorspronkelijk geplaatst door dubcreator Bekijk bericht
1"= 2,54mm... kommaatje verkeerd. Anders worden je racks wel heel erg breed.
Ligt eraan wat je breed noemt. Ik vind die van jou denk ik erg smal
(Jij hebt het over centimeter. 1 inch is nl. toch echt 25,4mm)
Otlen is offline   Met citaat reageren
Oud 22 december 2009, 09:31   #18
dubcreator
Vintage lid
 
dubcreator's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 mei 2009
Berichten: 1.531
Zo..... wakker was ik niet echt geloof ik.

You're right... zit naar cm te kijken



Oorspronkelijk geplaatst door Kalusi Bekijk bericht
Ligt eraan wat je breed noemt. Ik vind die van jou denk ik erg smal
(Jij hebt het over centimeter. 1 inch is nl. toch echt 25,4mm)
dubcreator is offline   Met citaat reageren
Reageren

  Synthforum » Midi & de studio » Effecten & dynamics

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Compressor aansluiten Exzit Effecten & dynamics 174 15 juli 2013 19:27
Compressor en effecten aansluiten zynth Mixers 2 16 december 2006 15:35
Avalon 747 buizen compressor/equalizer radiance Te koop/ruil aangeboden 4 16 april 2005 15:50


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:48.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt!. Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2013 Stichting Synthforum Nederland