Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 18 juni 2017, 19:06   #1
Dronky Droller
 
Dronky Droller's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 127
Drukknoppen JP 8080
De drukknoppen van mijn Roland JP 8080 reageren niet allemaal even lekker.
Weet iemand waar ik die drukknopjes zou kunnen bestellen?
In de handleiding kan ik geen schema vinden hierover.
Dronky Droller is offline   Met citaat reageren
Oud 18 juni 2017, 20:19   #2
klinkske
Krom Lid
 
klinkske's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 december 2007
Woonplaats: Streek rond Herentals - BelgiŽ
Berichten: 3.011
je bedoelt die onderaan? Even open doen (de behuizing) en dat even grofweg demonteren deed al erg veel bij me. (dus de plastic er af en terug monteren)


///Zo mooi als oud spul maken ze het niet meer///
klinkske is offline   Met citaat reageren
Oud 19 juni 2017, 09:07   #3
kwantumekanniks
 
Geregistreerd: 25 juni 2012
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 196
Hier heb je misschien wat aan; http://www.synfo.nl/servicemanuals/R...VICE_NOTES.pdf
kwantumekanniks is offline   Met citaat reageren
Oud 19 juni 2017, 09:28   #4
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 6.781
Ik zou in google het volgende zetten: "Roland JP8080 tact switches" en dan op afbeeldingen klikken.
Dan zie je dat er een hoop gangbare tact switch varianten voorbij komen.
Van dit soort schakelaars bestaan heel veel verschillende soort waarbij het verschil meestal in de drukknop / het asje bovenop zit.
Om zeker te zijn welke je precies nodig hebt zou ik de JP8080 open maken en kijken welk plaatje precies overeenkomt met wat er in de JP8080 zit.
Waarschijnlijk vind je dan op internet ook het bijbehorende typenummer.


succes


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 19 juni 2017, 09:31   #5
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 6.781
Warschijnlijk zijn het deze: http://syntaur.com/Items.asp?Item=4478
Te koop per 10 stuks voor 11,95 dollar.
Je kan ze daar kopen (vanuit USA) maar deze schakaartjes liggen ook meestal wel inn de lokale electronicawinkel.


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 19 juni 2017, 19:37   #6
Dronky Droller
 
Dronky Droller's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 127
Alleen de plastic knoppen overnieuw bevestigen helpt niet. Had al weinig gebruikte knoppen overgesoldeerd naar meer gebruikte, maar die weinig gebruikte ga ik nu toch gebruiken

Ik ga op zoek naar de knopjes, laat dan nog wel weten welke de juiste zijn. Misschien dat iemand anders er dan ook nog wat aan heeft.
Dronky Droller is offline   Met citaat reageren
Oud 19 juni 2017, 19:53   #7
Dronky Droller
 
Dronky Droller's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 127
Dit moet volgens mij ook kunnen:
https://www.conrad.nl/nl/namae-elect...arch%20Results
Dronky Droller is offline   Met citaat reageren
Oud 19 juni 2017, 20:54   #8
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 6.781

Oorspronkelijk geplaatst door Dronky Droller Bekijk bericht
Dit moet volgens mij ook kunnen:
https://www.conrad.nl/nl/namae-elect...arch%20Results
Ik denk dat dat inderdaad moet kunnen.
Scheelt een hoop verzendkosten en is een stuk goedkoper dan bij Syntaur.
Tof dat je die link gevonden hebt en dat je hem hier post.
(want diezelfde schakelaars zitten namelijk in een Kawai K4 / K4r en daar heb ik er eentje van)


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 20 juni 2017, 07:22   #9
XV88
 
Geregistreerd: 18 oktober 2013
Berichten: 108
Let wel op de maat. Vaak is het bij Roland's uit die periode 6x6x5mm (6x6 lengte x breedte van de tact switch en 5mm totale hoogte) Maar je hebt ook 6x6x4,3 6x6x4,5 6x6x5 6x6x6 enz. Te laag en het werkt niet goed, te hoog ook niet :-) En ook even goed checken of je ze met 2 of 4 pootjes nodig hebt.

Origineel zijn het vaak Alps. Ik heb ze ook wel eens uit China besteld. Kostte 2 cent per stuk ofzo. Werkte prima (maar voor hoe lang) maar ze maakten wel een hard irritant klik geluid.
XV88 is offline   Met citaat reageren
Oud 21 juni 2017, 09:46   #10
Dronky Droller
 
Dronky Droller's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 127
Ik ga ze bestellen en post dan nog een foto van de nieuwe en de oude.
Dronky Droller is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Zelfbouw, reparatie en onderhoud

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Mijn JP-8000 tegen jouw JP-8080 Dronky Droller Marktplaats archief 1 24 maart 2017 15:03
Roland JP8080 (jp-8080 of jp 8080) musicheaven Marktplaats archief 2 3 oktober 2010 17:48
ROLAND JP8080 (jp-8080 of jp 8080) musicheaven Marktplaats archief 1 27 september 2010 12:02
JP-8000 tegen JP-8080 Hallucinator Marktplaats archief 0 8 juni 2005 20:41
JP-8000 ruilen tegen JP-8080 Hallucinator Te koop/ruil gevraagd 1 8 juni 2005 16:52


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:27.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland