Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 15 februari 2017, 13:33   #1
DFrazz
 
Geregistreerd: 20 januari 2014
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 49
Roland MC-202 functioneert niet
Hallo allemaal,

Ik heb thuis een vintage Roland MC-202 (niet te verwarren met de latere preset machine) en deze wil helaas niet meer werken.

Als ik hem aanzet dan zie ik alleen het LFO lampje branden, maar verder kan ik hem niet programmeren en/of komt er geen geluid uit.

Ik heb geprobeerd naast een geschikte adapter, batterijen te gebruiken, maar het lost het probleem niet op.

Enig idee wat er kapot zou kunnen zijn? En waar zouden jullie mij aanraden om hem eventueel ter reparatie aan te bieden?

Alvast bedankt!
DFrazz is offline   Met citaat reageren
Oud 15 februari 2017, 14:21   #2
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.304
mss is het de envelope? plaats deze eens op GATE ipv ADSR


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 15 februari 2017, 14:31   #3
MonoTron
Initiating Sequence..
 
MonoTron's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 januari 2004
Woonplaats: de paddestoel op m'n teen
Berichten: 4.321
Weet je hoe de 202 normaliter werkt, ofwel kan je er een simpele sequence op programmeren?
Zo ja, geeft ie in het display nog wel de juiste tekens weer?
Werkt het filter nog wel, dus resonantie op 10 en dan met de cutoff sweepen, gaat ie dan fluiten/piepen?

Als het display niets meer laat zien, dan zou het theoretisch kunnen dat de chip kapot is. Volgens mij gaat alles vanuit het keyboardje via de chip dus als de chip niets doorgeeft aan het synth gedeelte, dan heb je ook geen geluid.

headphones en normale output geprobeerd?


Experimenting with sounds for the future of our Existence!

Monotron Music
H3K Music
Facebook
Bandcamp
MonoTron is offline   Met citaat reageren
Oud 15 februari 2017, 14:48   #4
Guezzwho
 
Guezzwho's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 januari 2013
Woonplaats: Niet meer in een doos
Berichten: 90
Het is best een irritant ding om te repareren ook nog. Die rotchip idd
Guezzwho is offline   Met citaat reageren
Oud 15 februari 2017, 15:41   #5
DFrazz
 
Geregistreerd: 20 januari 2014
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 49

Oorspronkelijk geplaatst door MonoTron Bekijk bericht
Weet je hoe de 202 normaliter werkt, ofwel kan je er een simpele sequence op programmeren?
Zo ja, geeft ie in het display nog wel de juiste tekens weer?
Werkt het filter nog wel, dus resonantie op 10 en dan met de cutoff sweepen, gaat ie dan fluiten/piepen?

Als het display niets meer laat zien, dan zou het theoretisch kunnen dat de chip kapot is. Volgens mij gaat alles vanuit het keyboardje via de chip dus als de chip niets doorgeeft aan het synth gedeelte, dan heb je ook geen geluid.

headphones en normale output geprobeerd?
Hij geeft inderdaad geluid via output en headphones als ik de resonantie hoog zet en dan met de cut off aan de gang ga. Ook andere parameters hebben dan zichtbaar invloed op het geluid.

Het LCD schermpje blijft in de meeste gevallen gewoon grijs, echter soms als ik hem aanzet dan komt er een keiharde piep uit het apparaat en geeft het display een onduidelijk leesbaar teken. Ook dan reageert de 202 niet op de standaard programmeer toetsen.

Wat zou dat kunnen betekenen?
DFrazz is offline   Met citaat reageren
Oud 15 februari 2017, 15:51   #6
DFrazz
 
Geregistreerd: 20 januari 2014
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 49
Ik heb net een filmpje geupload, waarin te zien en te horen is wat hij doet als ik hem aan zet.
https://drive.google.com/file/d/0BzM...5Kam1rYTg/view
DFrazz is offline   Met citaat reageren
Oud 15 februari 2017, 16:01   #7
mononono
303
 
Geregistreerd: 20 december 2006
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 1.203
Probeer m eens op verse batterijen om je voeding uit te sluiten. Had eens een defecte adapter die te weinig power gaf en kreeg ook soortgelijke verschijnselen
mononono is offline   Met citaat reageren
Oud 15 februari 2017, 16:06   #8
DFrazz
 
Geregistreerd: 20 januari 2014
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 49

Oorspronkelijk geplaatst door mononono Bekijk bericht
Probeer m eens op verse batterijen om je voeding uit te sluiten. Had eens een defecte adapter die te weinig power gaf en kreeg ook soortgelijke verschijnselen
Dank voor de tip. Had ik al gedaan, maar helaas hetzelfde probleem.
DFrazz is offline   Met citaat reageren
Oud 15 februari 2017, 16:12   #9
MonoTron
Initiating Sequence..
 
MonoTron's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 januari 2004
Woonplaats: de paddestoel op m'n teen
Berichten: 4.321
Mijn 202 had eenzelfde display toen de vorige eigenaar nogal wat contactspray in de sliders had gespoten.
Dit was er uit gelopen en veroorzaakte wslk een soort kortsluiting.
Als je met de resonantie truc wel merkt dat de synth parameters werken, dan zal het toch in het digitale gedeelte zitten ben ik bang....

Ik zou er niet te veel meer mee kloten. Evt even openschroeven om een blik te werpen en wat foto's te maken van wat je ziet rondom de chips en sliders.

Verder adviseer ik je een thread te openen waarin je specifiek zoekt naar een reparateur in de buurt van Utreg. Of gewoon even zoeken hier op het forum, er is een reparateur topic ergens.


Experimenting with sounds for the future of our Existence!

Monotron Music
H3K Music
Facebook
Bandcamp
MonoTron is offline   Met citaat reageren
Oud 15 februari 2017, 17:02   #10
DFrazz
 
Geregistreerd: 20 januari 2014
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 49
Bedankt voor de tips
Ik denk dat ik het bij The Music House ga proberen.
DFrazz is offline   Met citaat reageren
Oud 16 februari 2017, 07:04   #11
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 6.823
Mocht repareren niet lukken dan wil hem wel evt kopen voor onderdelen.


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 16 februari 2017, 08:14   #12
Hooihuis
Acta est fabula
 
Hooihuis's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juli 2004
Woonplaats: tha Bleep City
Berichten: 4.370

Oorspronkelijk geplaatst door MadR Bekijk bericht
Mocht repareren niet lukken dan wil hem wel evt kopen voor onderdelen.
En anders ik wel! Ik heb in ieder geval 1 slider nodig


Er is schoonheid, maar je moet niet te veel willen zien
Hooihuis is offline   Met citaat reageren
Oud 16 februari 2017, 08:17   #13
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.304

Oorspronkelijk geplaatst door Hooihuis Bekijk bericht
En anders ik wel! Ik heb in ieder geval 1 slider nodig
gaan toch geen 202's beginnen slopen voor onderdelen



Fixen die handel!


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 16 februari 2017, 08:23   #14
Hooihuis
Acta est fabula
 
Hooihuis's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juli 2004
Woonplaats: tha Bleep City
Berichten: 4.370

Oorspronkelijk geplaatst door Rvooh Bekijk bericht
gaan toch geen 202's beginnen slopen voor onderdelen
Liever niet nee.....ik was ook voornemens om binnenkort op het net op zoek te gaan naar een slider. Maar als er toch een gestript gaat worden dan meld ik mij wel


Er is schoonheid, maar je moet niet te veel willen zien
Hooihuis is offline   Met citaat reageren
Oud 16 februari 2017, 09:27   #15
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 6.823
Volgens mij is een kapotte mc 202 cpu wel een dingetje en niet makkelijk te vinden. Maar het hoeft niet de cpu te zijn.

Drm zeg ik ook: mocht repareren niet lukken. Ik zoek iig een mooie mc 202 case


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 16 februari 2017, 10:15   #16
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.304
en MC202 is ook niet total loss als de CPU niet meer werkt, kan je nog steeds CV GATE modden en gaan..


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 16 februari 2017, 10:35   #17
PWM
User
 
PWM's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 januari 2007
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 5.406

Oorspronkelijk geplaatst door Rvooh Bekijk bericht
en MC202 is ook niet total loss als de CPU niet meer werkt, kan je nog steeds CV GATE modden en gaan..

Maar dan kan je dus ook deze strippen en misschien wel tientallen 202s repareren.
Ik begrijp je punt heel goed, als een mooi instrument te repareren is vind ik dat je dat altijd moet doen. Maar om hem nou om te bouwen tot een ander soort instrument...
PWM is offline   Met citaat reageren
Oud 16 februari 2017, 10:39   #18
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.304
Laten we het zo zeggen: ik gebruik de interne sequencer van de 202 zo goed als nooit
En hoop ook dat er ooit iemand met een andere CPU er voor komt.. (met patterns en geheugen)


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 16 februari 2017, 11:39   #19
Hooihuis
Acta est fabula
 
Hooihuis's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juli 2004
Woonplaats: tha Bleep City
Berichten: 4.370

Oorspronkelijk geplaatst door Rvooh Bekijk bericht
Laten we het zo zeggen: ik gebruik de interne sequencer van de 202 zo goed als nooit
En hoop ook dat er ooit iemand met een andere CPU er voor komt.. (met patterns en geheugen)
Een geheugen voor patterns zou zeer welkom zijn ja.....dat geklooi met die cassettebandjes is maar niks


Er is schoonheid, maar je moet niet te veel willen zien
Hooihuis is offline   Met citaat reageren
Oud 16 februari 2017, 11:45   #20
BIAM
Geregistreerd idd
 
BIAM's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2005
Woonplaats: 040
Berichten: 1.458

Oorspronkelijk geplaatst door Hooihuis Bekijk bericht
Een geheugen voor patterns zou zeer welkom zijn ja.....dat geklooi met die cassettebandjes is maar niks
mp3 recorder/spelertje werkt ook prima.

meer geheugen zou mooier zijn idd.
BIAM is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Synthesizers en synth-modules

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Nord Electro 3 - centrale g-toets functioneert niet Geertenton Zelfbouw, reparatie en onderhoud 2 19 april 2013 12:01
Roland MC 202 initvoice Marktplaats archief 1 5 december 2012 09:15
Dave Smith Evolver Desktop, Roland MC-303 en MC-202 met mods Maks Marktplaats archief 12 8 oktober 2012 14:32
FL Studio 5, sustain pedel functioneert niet dReWCiaLiZTiC Sequencing 2 7 januari 2005 12:11
TK roland MC 202 & MC 303 G303 Marktplaats archief 1 14 oktober 2004 23:39


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:24.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland