Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 3 augustus 2010, 22:20   #1
legalized
 
Geregistreerd: 30 juli 2008
Berichten: 69
kan ik het hiermee syncen?
http://www.engineersatwork.nl/catalo...roducts_id/543

hallo, is het mogelijk om met deze box je ableton of ander programma op je computer met je tb-303 te syncen?
thnx.
legalized is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2010, 22:33   #2
r2o
0906 d's een lekker synth
 
r2o's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 december 2005
Woonplaats: -
Berichten: 989
ik zou bijna zeggen zoek maar even met de zoek functie ..maar die doet het niet meer..


edit: ja hoor en nederland fabrikaat. haarlem

alleen snelheid geen note


Gear: equipe vst

Your track sounds great, This could really work as elevator music.

I'd love to listen to that.

Laatst gewijzigd door r2o; 3 augustus 2010 om 22:51
r2o is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2010, 22:44   #3
legalized
 
Geregistreerd: 30 juli 2008
Berichten: 69
nee, die zoekfunctie, wat is er daarmee, heel vervelend.
maar, heb je het antwoord voor me?
ja/nee?
legalized is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2010, 22:47   #4
richard2000
SyBorg
 
richard2000's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 juni 2005
Woonplaats: Aan de kust
Berichten: 3.911
Ja daar kan je wel een 303 mee syncen aan een midi seqeincer.
richard2000 is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2010, 22:50   #5
legalized
 
Geregistreerd: 30 juli 2008
Berichten: 69
ja dat begrijp ik dus niet, ik ben een leek.
dus je hebt je 303, die schakel je aan je sync box, dus dan moet er nog iets tussen je box & je computer?
legalized is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2010, 22:54   #6
richard2000
SyBorg
 
richard2000's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 juni 2005
Woonplaats: Aan de kust
Berichten: 3.911
Je moet die syncbox aansluiten op de midi out van je geluidskaart, dan zou het moeten werken.
richard2000 is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2010, 22:57   #7
Timar
Vintage lid? Oude lul!
 
Timar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juli 2007
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 1.314
kabeltje prikprak.

Succes.


Zure bom
Timar is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2010, 23:02   #8
r2o
0906 d's een lekker synth
 
r2o's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 december 2005
Woonplaats: -
Berichten: 989
ff een uitleg dan, je computer spreekt Russisch het kabeltje kan alleen Russische maar geen Japans, die sync je aan het kasje dit is dus van de computer naar het kastje die vertaalt van Russisch naar Japans want je tb spreekt japans maar dinc kabel kan ook Japanse en Russische, dus moet je ook een Japans kabeltje hebben die steek je dus ik de (dinc kastje) en sluit je tb aan de andere kant hier op aan. een soort babelfish vertaler dus. snappie het nog ik niet meer.


Gear: equipe vst

Your track sounds great, This could really work as elevator music.

I'd love to listen to that.

Laatst gewijzigd door r2o; 4 augustus 2010 om 00:24
r2o is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2010, 23:13   #9
legalized
 
Geregistreerd: 30 juli 2008
Berichten: 69
ik snap het een beetje,
maar moet ik dan m'n headphone jack gebruiken of een kabel die van midi naar usb gaat
of snap ik er geowon weer helemaal niets van.
legalized is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2010, 23:19   #10
richard2000
SyBorg
 
richard2000's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 juni 2005
Woonplaats: Aan de kust
Berichten: 3.911
Waarschijnelijk heb je op je geluidskaart wel midi, dus dan kan die daar op en anders kan je idd een USB naar MIDI kabel gebruiken.
richard2000 is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2010, 23:22   #11
legalized
 
Geregistreerd: 30 juli 2008
Berichten: 69
ik snap het
danke.
legalized is offline   Met citaat reageren
Oud 4 augustus 2010, 00:09   #12
r2o
0906 d's een lekker synth
 
r2o's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 december 2005
Woonplaats: -
Berichten: 989

Oorspronkelijk geplaatst door legalized Bekijk bericht
ik snap het een beetje,
maar moet ik dan m'n headphone jack gebruiken of een kabel die van midi naar usb gaat
oke die eerste versie was voor het gelijk lopen van het apparaat dat had niets te maken met geluid, want door midi kabel(Russische ) komt geen geluid en door dinc kabel(Japans )ook niet.

je moet nu nog wel de lijn uitgang van de tb aan sluiten of direct of eerst naar een preamp of versterker en dan in je daw. En vergeet niet PUMP UP THE VOLUME.

ik weet ook niet of het midi naar dinc kastje ook energie nodig heeft anders doet X het ook niet bijvoorbeeld met een adapter met goede kant+- aansluiting.


Gear: equipe vst

Your track sounds great, This could really work as elevator music.

I'd love to listen to that.
r2o is offline   Met citaat reageren
Oud 4 augustus 2010, 14:45   #13
legalized
 
Geregistreerd: 30 juli 2008
Berichten: 69

Oorspronkelijk geplaatst door legalized Bekijk bericht
ik snap het
danke.
I rest my case.
for now
legalized is offline   Met citaat reageren
Oud 13 augustus 2017, 16:18   #14
duke.j.walker
 
duke.j.walker's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 september 2006
Berichten: 2
Ik heb ook een vraag hierover.

Ik stuur de TB-30 aan via de Doepfer MSY-2 en UM-2G midi interface en alle benodigde midi- en sync-kabels.
In Ableton Live 8 heb ik bij de Preferences SYNC aangezet bij de overeenkomstige uitgang en de 303 gaat inderdaad meelopen zodra je op "Play" drukt in Ableton. Dus direct bij het starten van de track, gaat de 303 meelopen.
So far so good.

Maar is het nu ook mogelijk om de 303 pas op een later moment te laten starten, dus terwijl de track al afspeelt? Dus eigenlijk is de vraag: hoe stel ik in Ableton live 8 in, dat er via MIDI een start- (of stop-) signaal wordt afgegeven aan de MSY-2 (die dat vervolgens omzet in een SYNC signaal aan de 303)?

Of is het mogelijk om de MSY-2 via MIDI aan te sturen (en zo ja via welk kanaal, en welke controller (nummer) in Ableton hoort daar dan bij)? In de gebruiksaanwijzing van de MSY-2 staat hier namelijk niets over. Doepfer kennende zouden ze dit wel vermelden dus ik ga ervanuit dat de MSY-2 niet via MIDI te sturen is?


Geef me piep kraak knisper analoog
duke.j.walker is offline   Met citaat reageren
Oud 13 augustus 2017, 16:28   #15
brz
Mediator
 
brz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 maart 2004
Woonplaats: gebonden.
Berichten: 8.413
Dat kan met een kabel waar je aan 1 kant din sync hebt en aan de andere kant 2 mini jacks waar je op 1 gate signalen op afspeelt voor de klok en en op 2 een +5V voor start hoog houden en 0V hoog houden voor stop.

Je kan natuurlijk ook een leeg pattern maken

https://en.wikipedia.org/wiki/File:D...erbelegung.svg
Op je kabel is het dan pin 1 en 3


Lanterfanterpanter
brz is offline   Met citaat reageren
Oud 13 augustus 2017, 16:29   #16
brz
Mediator
 
brz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 maart 2004
Woonplaats: gebonden.
Berichten: 8.413
Ik heb er hier nog eentje liggen DIY die je over kan nemen, stuur maar een pb.


Lanterfanterpanter
brz is offline   Met citaat reageren
Oud 13 augustus 2017, 17:04   #17
marcuuu
Vintage lid
 
marcuuu's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2002
Woonplaats: <zh>
Berichten: 4.866

Oorspronkelijk geplaatst door brz Bekijk bericht
Dat kan met een kabel waar je aan 1 kant din sync hebt en aan de andere kant 2 mini jacks waar je op 1 gate signalen op afspeelt voor de klok en en op 2 een +5V voor start hoog houden en 0V hoog houden voor stop.

Je kan natuurlijk ook een leeg pattern maken

https://en.wikipedia.org/wiki/File:D...erbelegung.svg
Op je kabel is het dan pin 1 en 3
Leeg maken, mute op je mixer. Schakelaartje van de tb ff omzetten.
marcuuu is offline   Met citaat reageren
Oud 13 augustus 2017, 21:16   #18
brz
Mediator
 
brz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 maart 2004
Woonplaats: gebonden.
Berichten: 8.413
Wat wel tof is aan het gate/CV-en van je klok input is dat je de 303 per pattern in een ander tempo kan laten lopen en je gem ook heel simpel kan herstarten, alsof je een loop retrigger.....


Lanterfanterpanter
brz is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Overige hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
wie kan mij hiermee helpen? misterCCC Hulp gevraagd 6 4 maart 2010 18:51
V-Machine, al iemand ervaring hiermee? Hyper5nic Plug-ins 1 6 november 2008 20:50
Wat kan ik hiermee ? (Roland TB-303 Baseline Synthesizer) Jay Johnson Synthesizers en synth-modules 163 28 maart 2008 19:16
Mindprint usb trio. Iemand ervaring hiermee? mighty-V-kaput Hardware 1 3 februari 2007 22:27
Mastermind die mij hiermee kan helpen... napalmman Synthesizers en synth-modules 11 13 augustus 2002 15:11


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:05.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland