Synthforum

Mededelingen

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 13 januari 2017, 12:11   #81
sinew1958
Vintage lid
 
sinew1958's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 augustus 2002
Woonplaats: antwerpen
Berichten: 1.224
Muziek maken kun je zelf met een eenvoudige Ipad.
sinew1958 is offline   Met citaat reageren
Oud 13 januari 2017, 14:32   #82
fatclap
Uw advertentie hier?
 
fatclap's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2002
Woonplaats: Utrecht, NL
Berichten: 4.181

Oorspronkelijk geplaatst door Eurynom3 Bekijk bericht
Welke SSD durf ik niet precies te zeggen. Iemand anders gaat hem voor mij aanpassen. De contactpersoon die NLS gaf. Definitieve besluit is al gemaakt om Mac Pro te upgraden. Maar toch bedankt voor je tip!

Weet je ook niet of het een SSD op een PCI kaart wordt of een 2,5" SSD?

Dat je een 128 GB SSD kiest zegt eigenlijk dat het een M.2 op een PCI kaart wordt.
De 2,5" modellen zijn namelijk 120 GB. (Samsung EVO ed.)
fatclap is offline   Met citaat reageren
Oud 13 januari 2017, 15:06   #83
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 6.470
Ik zou voor een PCI-E kaart gaan. Dat ramt als een idioot en die kaartjes zonder ssd kosten tegenwoordig niks. Dacht 40 euro gezien te hebben op ebay. Maar ik ben niet echt up to date. Evt is met ssd nog goedkoper dan als je ze los koopt.

En heb je ook weer vrije sata slots. Ik heb een extra sata controller op pci maar daar flikkert elke keer 1 van de 2 disken uit. Zal wel te veel HD's in mijn bak hebben zitten voor de voeding ofzo.

Anyway: Zou ook meteen je geheugen maxen van je mac pro. Als je geluk hebt zijn die prijzen nu op hun laagst. Wel meteen je oude geheugen verkopen. Vermoedelijk krijg je daar nog het meest voor nu.


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 13 januari 2017, 19:21   #84
Eurynom3
Vintage lid
 
Geregistreerd: 29 januari 2009
Woonplaats: Leiden
Berichten: 2.052

Oorspronkelijk geplaatst door MadR Bekijk bericht
Ik zou voor een PCI-E kaart gaan. Dat ramt als een idioot en die kaartjes zonder ssd kosten tegenwoordig niks. Dacht 40 euro gezien te hebben op ebay. Maar ik ben niet echt up to date. Evt is met ssd nog goedkoper dan als je ze los koopt.

En heb je ook weer vrije sata slots. Ik heb een extra sata controller op pci maar daar flikkert elke keer 1 van de 2 disken uit. Zal wel te veel HD's in mijn bak hebben zitten voor de voeding ofzo.

Anyway: Zou ook meteen je geheugen maxen van je mac pro. Als je geluk hebt zijn die prijzen nu op hun laagst. Wel meteen je oude geheugen verkopen. Vermoedelijk krijg je daar nog het meest voor nu.
Contactpersoon van NLS regelt het allemaal. Zover ik nu een indruk heb, heeft diegene er veel verstand van. Dus ik gok dat het wel goedkomt met de SSD. Geheugen wordt idd gemaxed naar 48GB.
Eurynom3 is offline   Met citaat reageren
Oud 13 januari 2017, 20:44   #85
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 6.470
Ah ok. Afwachten dus.

M2 via pci is eigenlijk vooral handig in een daw als je met hele grote sample libraries werkt. Maar dan nog laad je dat 1 keer in en dan kan je de hele dag vooruit.

Dus eigenlijk is het overkill.


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 13 januari 2017, 23:32   #86
sKeLeTvM
.
 
sKeLeTvM's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 oktober 2002
Woonplaats: FUNKYTOWN
Berichten: 3.217

Oorspronkelijk geplaatst door sinew1958 Bekijk bericht
Muziek maken kun je zelf met een eenvoudige Ipad.
Dat is helemaal waar. Het hangt er maar vanaf wat je muziek noemt.
Anderzijds stel ik me voor dat er VST's zijn waardoor je Ipad smelt...

Laatst gewijzigd door sKeLeTvM; 14 januari 2017 om 00:18
sKeLeTvM is offline   Met citaat reageren
Oud 13 januari 2017, 23:41   #87
sKeLeTvM
.
 
sKeLeTvM's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 oktober 2002
Woonplaats: FUNKYTOWN
Berichten: 3.217

Oorspronkelijk geplaatst door Chinetti Bekijk bericht
Hackintosh buiten beschouwing gelaten lijkt me momenteel een tweedehands 2012 3.06ghz 12-core misschien nog wel de beste optie, eigenlijk. Tenzij Apple gaat lopen kutten met OS upgrades die plots niet meer kunnen worden geïnstalleerd op een 5,1 machine zal 'ie het net zo goed volhouden als een nieuwe iMac of Mac Pro, maar met de voordelen van een heuse desktop.
1. JA, maar een 12-core zit nog steeds rond 2K€
(is het de SF MacGyver ? http://www.tweedehandsmac.nl/ads/?11...-SSD-/-USB-3.0

2. OS upgraden is niet steeds zaligmakend, en eerder opletten en goed lezen wat de negatieve gevolgen kunnen zijn.
Prestaties zijn 1 ding, een stabiel OS wat anders...

Laatst gewijzigd door sKeLeTvM; 14 januari 2017 om 00:06
sKeLeTvM is offline   Met citaat reageren
Oud 14 januari 2017, 01:08   #88
Chinetti
Fortune favors the bold
 
Chinetti's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2002
Berichten: 3.004
Dat is waar, ze zijn inderdaad niet goedkoop maar wel ongeveer net zo duur als een 27" 5k iMac.

OS updates zijn inderdaad niet zaligmakend, maar er zijn situaties te bedenken waarin je toch moet gaan kiezen of je het OS wil upgraden. Dan is het fijn om te weten dat die keuze bij jou ligt en niet al door Apple voor je is genomen. De mogelijkheid om een OS te updaten draagt uiteindelijk toch bij aan de houdbaarheid van je computer.
Chinetti is offline   Met citaat reageren
Oud 14 januari 2017, 04:22   #89
fatclap
Uw advertentie hier?
 
fatclap's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2002
Woonplaats: Utrecht, NL
Berichten: 4.181

Oorspronkelijk geplaatst door sKeLeTvM Bekijk bericht
1. JA, maar een 12-core zit nog steeds rond 2K€
(is het de SF MacGyver ? http://www.tweedehandsmac.nl/ads/?11...-SSD-/-USB-3.0

Aan de screenshots te zien is het een 2009 model.
Draait Mac OS Sierra daar dan wel op?
Volgens Apple is dat ondersteund vanaf het 2010 model.
fatclap is offline   Met citaat reageren
Oud 14 januari 2017, 09:54   #90
bijlevel
SWB
 
bijlevel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 november 2007
Woonplaats: Delfgauw
Berichten: 332

Oorspronkelijk geplaatst door fatclap Bekijk bericht
Aan de screenshots te zien is het een 2009 model.
Draait Mac OS Sierra daar dan wel op?
Volgens Apple is dat ondersteund vanaf het 2010 model.
Ik heb een Mac Pro Early 2008 met 18 Gb geheugen en een SSD van 750 Gb met een opstartpartitie van 250 Gb voor op dit moment El Capitan. Draait prima en ik ga er van uit dat Sierra ook gewoon te installeren is. Dit doe ik voorlopig niet want ik zit niet te wachten op Siri. Heb nooit kunnen wennen om (gewoon) tegen een computer te praten. (Wel schreeuwen uit frustratie...)
bijlevel is offline   Met citaat reageren
Oud 14 januari 2017, 10:08   #91
anoniempje
hobby knooier
 
anoniempje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2003
Berichten: 3.856
Op een Mac pro 2008 is Sierra niet officieel te installeren. Wel door middel van een workarround.
anoniempje is nu online   Met citaat reageren
Oud 14 januari 2017, 11:24   #92
bijlevel
SWB
 
bijlevel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 november 2007
Woonplaats: Delfgauw
Berichten: 332

Oorspronkelijk geplaatst door anoniempje Bekijk bericht
Op een Mac pro 2008 is Sierra niet officieel te installeren. Wel door middel van een workarround.
Oh, dat valt dan tegen. Is dus helaas eindelijk zover dat deze computer wat betreft Apple uitgerangeerd is. Maar zoals gezegd als het allemaal om Siri draait blijf ik net zo lief bij El Capitan.
bijlevel is offline   Met citaat reageren
Oud 14 januari 2017, 12:11   #93
DungBeatle
 
DungBeatle's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 april 2015
Woonplaats: Grimbergen, Belgie
Berichten: 294
Ik blijf mijn iMac van 2010 gebruiken.. is totaal niets mis mee, lang moge hij nog blijven werken !
DungBeatle is offline   Met citaat reageren
Oud 14 januari 2017, 13:18   #94
fatclap
Uw advertentie hier?
 
fatclap's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2002
Woonplaats: Utrecht, NL
Berichten: 4.181
Siri boeit mij ook niet maar als er software en rand apparatuur komt die Mac OS Sierra als minimum eis stelt heb je er niet veel meer aan.
Waarschijnlijk ook de reden dat deze eigenaar hem van de hand doet.

Hoewel er volgens mij het hele moederbord vervangen is aan de snelheid van het RAM te zien.. in dat geval zou Sierra wellicht nog ondersteund kunnen zijn.

Ik verwacht overigens dat El Capitan nog lang mee zal gaan. Vergelijkbaar met Snow Leopard destijds. Heeft het ook nog ruim 10 jaar uitgehouden.
fatclap is offline   Met citaat reageren
Oud 15 januari 2017, 23:35   #95
fatclap
Uw advertentie hier?
 
fatclap's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2002
Woonplaats: Utrecht, NL
Berichten: 4.181

Oorspronkelijk geplaatst door fatclap Bekijk bericht
Hier een 2ehands ahci ssd incl. pci kaart voor de liefhebber:
http://r.ebay.com/x7xYtD

wauw.. voor 237 euro van de hand gegaan.
Ik heb echt mazzel dat ik zo'n zelfde setje een maand geleden nog nieuw voor 175 euro heb kunnen kopen.
fatclap is offline   Met citaat reageren
Oud 16 januari 2017, 02:48   #96
fatclap
Uw advertentie hier?
 
fatclap's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2002
Woonplaats: Utrecht, NL
Berichten: 4.181

Oorspronkelijk geplaatst door fatclap Bekijk bericht
wauw.. voor 237 euro van de hand gegaan.

ahum.. 237 GBP!!! bijna 300 euro dus
kenke
fatclap is offline   Met citaat reageren
Oud 18 januari 2017, 11:59   #97
sKeLeTvM
.
 
sKeLeTvM's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 oktober 2002
Woonplaats: FUNKYTOWN
Berichten: 3.217
Mwoohaaa, er staat een hele mooie 12-core 3,06-GHz met Intel Xeon E5675-processors te koop.
Een van de ultieme 'stapel-maar-vst' machines :-) Al m'n hardweir weg, ITB ?
3K is wel flink geld.
sKeLeTvM is offline   Met citaat reageren
Oud 18 januari 2017, 17:17   #98
fatclap
Uw advertentie hier?
 
fatclap's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2002
Woonplaats: Utrecht, NL
Berichten: 4.181
De goedkoopste 27" inch iMac met 32 GB RAM en een fusion drive kost ook 3K nieuw.
Ik denk dat ik liever de 12-core heb dan. Daar kan je kan je nog harddrives in stapelen.
fatclap is offline   Met citaat reageren
Reageren

  Synthforum » Tips & Tricks » De Studio en andere zaken

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
m-audio profire 610 niet herkend in imac i5 Hansraj Hardware 6 25 november 2010 12:04
online kopen, wel of niet?? jeroentuitd Overige hardware 1 24 september 2005 21:36
Waarom zou ik wel/niet een modular moeten kopen? ProtoHuman Synthesizers en synth-modules 72 3 juni 2004 19:52
midisport 4*4 wel of niet kopen??? michielhemmer MIDI 19 8 oktober 2003 22:21
Wel of niet of toch wel? PowerPete Synthesizers en synth-modules 3 22 mei 2002 10:30


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:13.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland