Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 13 augustus 2017, 19:02   #21
marcuuu
Vintage lid
 
marcuuu's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2002
Woonplaats: <zh>
Berichten: 4.866
Bizar,. zal eens mn adapter na meten Als me dat lukt.
marcuuu is offline   Met citaat reageren
Oud 13 augustus 2017, 19:19   #22
bernie
 
Geregistreerd: 12 mei 2016
Berichten: 44

Oorspronkelijk geplaatst door marcuuu Bekijk bericht
Bizar,. zal eens mn adapter na meten Als me dat lukt.
Heel bizar, alhoewel er staat dan ook niet op dat ze regulated zijn. ik heb dit ook met een MFB adapter, zo een overshoot :S gelukkig had die alleen een regulator doorgebrand.
bernie is offline   Met citaat reageren
Oud 13 augustus 2017, 20:14   #23
marcuuu
Vintage lid
 
marcuuu's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2002
Woonplaats: <zh>
Berichten: 4.866

Oorspronkelijk geplaatst door bernie Bekijk bericht
Heel bizar, alhoewel er staat dan ook niet op dat ze regulated zijn. ik heb dit ook met een MFB adapter, zo een overshoot :S gelukkig had die alleen een regulator doorgebrand.
Geen idee wat regulated is. Maar je kan dus beter een universele psu gebruiken dan zn originele Boss.
marcuuu is offline   Met citaat reageren
Oud 13 augustus 2017, 20:59   #24
jvq
 
Geregistreerd: 7 juli 2016
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 165
27/28V, dat klinkt bijna alsof die PSU's voor 100V of 110V bedoeld waren. Want als je het door de helft deelt zit je aardig in de buurt van de verwachte 12V.
jvq is offline   Met citaat reageren
Oud 13 augustus 2017, 21:05   #25
bernie
 
Geregistreerd: 12 mei 2016
Berichten: 44
Ik had zo het idee dat waneer er iets in de adapter faalt de adapter kapot gaan inplaats van de 707. Maar ik weet hier weinig vanaf dus neem maar niks zomaar van me aan!


Ik zie een aantal dc - dc converter boardjes die -9 volt uitsturen (zie het bijgevoegde plaatje) zou ik hiermee wegkomen? of kan ik beter opzoek naar een programmeerbare/ instelbare? Om zo de benodigde -10v in te stellen? Ik zie vooral op-amp's die de -10 bus gebruiken.

bernie is offline   Met citaat reageren
Oud 13 augustus 2017, 21:12   #26
bernie
 
Geregistreerd: 12 mei 2016
Berichten: 44

Oorspronkelijk geplaatst door jvq Bekijk bericht
27/28V, dat klinkt bijna alsof die PSU's voor 100V of 110V bedoeld waren. Want als je het door de helft deelt zit je aardig in de buurt van de verwachte 12V.
hmm er staat 220 op. Misschien had ik hem aangesloten aan iets moeten meter.. misschien had dat wat verschil gemaakt? Maar mijn probleem is niet de adapter! maar het verdachte transformer/dc - dc converter .
bernie is offline   Met citaat reageren
Oud 14 augustus 2017, 01:17   #27
mononono
303
 
Geregistreerd: 20 december 2006
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 1.203
Laat er of maak er, desnoods met behulp van fora als circuitsonline.nl, zelf eentje?
mononono is offline   Met citaat reageren
Oud 14 augustus 2017, 01:47   #28
peridan
 
Geregistreerd: 27 september 2015
Berichten: 36
Moet te repareren zijn, je zult moeten meten maar als z'n spoeltje kapot is moet dat te vervangen zijn of aan te passen zijn. geeft de 7805 gewoon 5 volt dan is daarna waarschijnlijk nooit een hoge spanning gaan lopen.
peridan is offline   Met citaat reageren
Oud 14 augustus 2017, 08:31   #29
bernie
 
Geregistreerd: 12 mei 2016
Berichten: 44

Oorspronkelijk geplaatst door mononono Bekijk bericht
Laat er of maak er, desnoods met behulp van fora als circuitsonline.nl, zelf eentje?
zo een buck converter module dingetje is denk ik beter en meer hi tech dan wat ik zelf kan maken! (goedkoper.. sneller!).


Oorspronkelijk geplaatst door peridan Bekijk bericht
Moet te repareren zijn, je zult moeten meten maar als z'n spoeltje kapot is moet dat te vervangen zijn of aan te passen zijn. geeft de 7805 gewoon 5 volt dan is daarna waarschijnlijk nooit een hoge spanning gaan lopen.
Ik heb idd gewoon 5v. Ik heb net ook Q1 en Q2 (npn) er uit gehaald en doorgemeten.. deze lijken het ook nog goed te doen.


http://www.ti.com/lit/ds/symlink/ptn78000a.pdf

Dit lijkt ook wel wat.. deze is instelbaar met een weerstandje (rset).
bernie is offline   Met citaat reageren
Oud 14 augustus 2017, 13:28   #30
rutgerjv
 
Geregistreerd: 23 juli 2002
Woonplaats: Elst (GLD)
Berichten: 483

Oorspronkelijk geplaatst door jvq Bekijk bericht
27/28V, dat klinkt bijna alsof die PSU's voor 100V of 110V bedoeld waren. Want als je het door de helft deelt zit je aardig in de buurt van de verwachte 12V.
Je moet niet vergeten dan een onbelaste voeding (waar geen apparaat mee gevoed wordt) soms een hele andere meting toont dan een belaste voeding. Sommige voedingen zijn zo gebouwd dat ze bij een bepaalde belasting (bijv. 1A) exact de juiste spanning (bijv. 12V) geven, maar bij een lagere belasting (of geen) een veel hogere spanning. En dan functioneert die voeding helemaal naar behoren.

Ik denk in dit geval dat het zeker de moeite waard is om de TR707 te repareren. Het zou verstandig zijn de voeding in kwestie mee te leveren en door een reparateur te laten checken, om te zien of die (voeding, niet de reparateur) het defect veroorzaakt heeft, of dat hij veilig gebruikt kan blijven worden.

Groeten,

Rutger


Do not burn the mellotron!
www.riversynths.com
rutgerjv is offline   Met citaat reageren
Oud 15 augustus 2017, 09:59   #31
bernie
 
Geregistreerd: 12 mei 2016
Berichten: 44

Oorspronkelijk geplaatst door rutgerjv Bekijk bericht
Je moet niet vergeten dan een onbelaste voeding (waar geen apparaat mee gevoed wordt) soms een hele andere meting toont dan een belaste voeding. Sommige voedingen zijn zo gebouwd dat ze bij een bepaalde belasting (bijv. 1A) exact de juiste spanning (bijv. 12V) geven, maar bij een lagere belasting (of geen) een veel hogere spanning. En dan functioneert die voeding helemaal naar behoren.

Ik denk in dit geval dat het zeker de moeite waard is om de TR707 te repareren. Het zou verstandig zijn de voeding in kwestie mee te leveren en door een reparateur te laten checken, om te zien of die (voeding, niet de reparateur) het defect veroorzaakt heeft, of dat hij veilig gebruikt kan blijven worden.

Groeten,

Rutger
Goeie tip! ik ben er alleen wel op uit om hem zelf te repareren.

De elco's lijken ook nog goed te werken. Het laatste wat ik los van het transformer/inductortje nog kan checken zijn de diode's en zener.
bernie is offline   Met citaat reageren
Oud 15 augustus 2017, 14:23   #32
Designer
audio lab
 
Designer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 augustus 2013
Berichten: 962
Er staat op die adapter : niet openmaken, hoe kun je dan zien of die nog goed is ?
Als ze nou transparante adapters hadden ?

Als een adapter 27 volt zonder lading geeft, is dat wel veel als die met lading 12 volt moet geven.
Rutger heeft wel gelijk : dat zijn ongestabilizeerde adapters, altijd doormeten.

Dat ding komt uit 1985, dat is een al 32 jaar oude adapter,
even onthouden om te kijken naar als je andere vintage gear, na ongeveer 20 jaar zou ik een nieuwe adapter halen ?

En hoe is het mogelijk dat die adapter 27 volt geeft ?, als de elcos in de adapter vergaan zijn, word het stroom tog niet hoger van ???


808 project : schakelaars binnen voor de toms
https://soundcloud.com/dj-designer/some-fantasy-44k1
Designer is offline   Met citaat reageren
Oud 15 augustus 2017, 14:49   #33
bernie
 
Geregistreerd: 12 mei 2016
Berichten: 44
Sorry ik begrijp het niet helemaal? Ik heb deze adapter niet meer aangeraakt.
Ik hoop eigenlijk het adapter verhaal achterwegen te laten .

Het begint er steeds meer op te lijken dat het transformertje T1 het probleem is.

Wat ik tot slot graag wil weten is of een losse dc - dc (switching) supply inbouwen die het -10v dc-dc converter deel omzeild een goed idee is.
bernie is offline   Met citaat reageren
Oud 16 augustus 2017, 22:26   #34
bernie
 
Geregistreerd: 12 mei 2016
Berichten: 44
Na een hoop geploeter bleek het een gebroken baantje te zijn. Daarom bleef Q1 uit en werd de dc -dc converter niet geinitieerd. bedankt voor de hulp. De 707 lijkt het dus weer te doen
bernie is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Zelfbouw, reparatie en onderhoud

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Te koop Roland TR 707 en TR 727! mooi dan! Marktplaats archief 2 5 april 2007 18:13
nog een--ROLAND TR 707--Gezocht blackbox Te koop/ruil gevraagd 2 27 maart 2006 10:59
Te koop/Ruil: Roland TR-707 RezonatoR Marktplaats archief 9 16 december 2004 13:55
Roland TR-909 TR-727 TR-707 TR-505 Set! tim Interessante gear gevonden 8 17 oktober 2003 16:50


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:33.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland