Synthforum

Mededelingen

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 1 augustus 2007, 10:16   #1
ch9527
Vintage lid
 
Geregistreerd: 10 november 2005
Berichten: 797
trage envelopes?
Ik heb een dsi evolver (desktop model) en ben er op zich heel tevreden over. Het is een prachtig apparaat om flink diep in de synhtese te duiken maar ik merk dat de envelopes wat traag zijn. snelle arpeggio's komt het geluid wat traag "op gang" waardoor het lijkt alsof ie hele korte noten maakt. zelfs met maximale nootlengte zonder overlap krijg ik dat geluid.

iemand ervaring mee? is dit op te lossen?
ch9527 is offline   Met citaat reageren
Oud 1 augustus 2007, 10:31   #2
Hooihuis
heeft er genoeg van
 
Hooihuis's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juli 2004
Woonplaats: tha Bleep City
Berichten: 4.350
Ik heb zelf geen Evolver (nooit gehad ook al lijkt het me een interessante bak), maar ik dacht juist dat die envelopes zo snel waren? Misschien zelfs vergelijkbaar met die van een Pro One?

Ben benieuwd wat andere gebruikers er van vinden…
Hooihuis is offline   Met citaat reageren
Oud 1 augustus 2007, 10:48   #3
ch9527
Vintage lid
 
Geregistreerd: 10 november 2005
Berichten: 797
mijn jupiter6 heeft snellere envelopes (zo lijkt het!) en die staat er niet om bekend om snelle envelopes.
ch9527 is offline   Met citaat reageren
Oud 2 augustus 2007, 13:53   #4
turtel
ELECTRIC
 
turtel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 oktober 2003
Woonplaats: en onder water
Berichten: 2.349
staat je decay tijd niet te lang afgesteld voor snelle passages ?


United Synthesizers
-------------------------
synths , Arp Omni , Arp Pro Soloist , workstations , korg M1 , modules , Korg Wavestion A/D ,Yamaha tg33 , Eminent 310 u Theater, Casio Mt60 circuit bended ,effect , Smalstone Phase Shifter model usa 1975 , mixpaneel Boss BX 8
turtel is offline   Met citaat reageren
Oud 2 augustus 2007, 13:59   #5
ch9527
Vintage lid
 
Geregistreerd: 10 november 2005
Berichten: 797
met attack op 0 (filter en amplifier) en sustain op 0 en release op 0.
de decaytijd bepaald nu de lengte van de noot. met een lage decaytijd merk je dat ie moeite heeft de noten aan te zetten. bij langere decay blijft het probleem zich voordoen.
ch9527 is offline   Met citaat reageren
Oud 2 augustus 2007, 18:59   #6
ProtoHuman
Vintage lid
 
ProtoHuman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 februari 2003
Woonplaats: Cambridge MA
Berichten: 5.082
Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Volgens mij zijn de envelopes van de evolver best snel, ik heb er nooit problemen mee gehad in ieder geval. Ik heb even snel een opname gemaakt, en daarin klinkt het normaal. Met de decay op 0 hoor je alleen een tikje; daarna draai ik de VCA decay open tot 110 en weer terug naar 0.
Bijgevoegde bestanden:
Bestandstype: mp3 evolver envelopes.mp3‎ (406,1 KB, 61x gelezen)
  
ProtoHuman is offline   Met citaat reageren
Oud 2 augustus 2007, 19:52   #7
6 trak
?ILLEGAL QUANTITY ERROR
 
6 trak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 september 2002
Berichten: 31.906

Citaat:
Origineel geplaatst door ProtoHuman
Met de decay op 0 hoor je alleen een tikje
dat is logisch, doordat het signaal ineens van peaklevel naar sustainlevel vervalt.
des te meer deze 2 uit elkaar liggen des te harder de tik.
6 trak is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2007, 07:46   #8
ch9527
Vintage lid
 
Geregistreerd: 10 november 2005
Berichten: 797
ik zal wel eens een voorbeeldje laten horen.
wellicht doe ik iets verkeerd maar ik krijg geen goed resultaat!
als ik dezelfde sequence afspeel op mijn jup6 of nordmodular heb ik geen probleem. alleen de evolver kent dit probleem.
ch9527 is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2007, 10:49   #9
ProtoHuman
Vintage lid
 
ProtoHuman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 februari 2003
Woonplaats: Cambridge MA
Berichten: 5.082
Misschien heb je de trigger select verkeerd staan, op Mid+Seq? Dan probeert ie zowel noten van de sequencer als van de MIDI in af te spelen, wat zorgt voor haperende noten.
ProtoHuman is offline   Met citaat reageren
Oud 3 augustus 2007, 11:00   #10
ch9527
Vintage lid
 
Geregistreerd: 10 november 2005
Berichten: 797

Citaat:
Origineel geplaatst door ProtoHuman
Misschien heb je de trigger select verkeerd staan, op Mid+Seq? Dan probeert ie zowel noten van de sequencer als van de MIDI in af te spelen, wat zorgt voor haperende noten.
geen dubbele triggers, en ook geen haperende noten. misschien is er iets met midi, dus ik zal de ingebouwde sequencer eens goed proberen.
ch9527 is offline   Met citaat reageren
Reageren

  Synthforum » Synth Hardware » Synthesizers en synth-modules

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Juno 6 vs 60 envelopes smackos Vintage 15 24 januari 2008 21:33
trage track ButtonPusher Tracks 4 22 april 2004 20:39
[Reaktor] tijdseenheden envelopes MrShaggy Soft synths 4 14 juni 2002 17:04


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:06.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland