Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 2 mei 2017, 19:54   #41
smackos
 
smackos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 oktober 2002
Woonplaats: Scheveningen Beach
Berichten: 6.072

Oorspronkelijk geplaatst door r.5 Bekijk bericht
Had jij niet zo'n vintage sampler VST van TAL?
Ja maar die gebruik al een tijdje niet meer, simpler all the way (he op de computer dan)
smackos is offline   Met citaat reageren
Oud 3 mei 2017, 12:09   #42
KatieMusic
 
Geregistreerd: 24 september 2016
Berichten: 475

Oorspronkelijk geplaatst door r.5 Bekijk bericht
Lang geduurd voordat Ensoniq langskwam...
Kurzweil (K2500/2600) ook nog niet.
KatieMusic is offline   Met citaat reageren
Oud 3 mei 2017, 12:54   #43
smackos
 
smackos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 oktober 2002
Woonplaats: Scheveningen Beach
Berichten: 6.072

Oorspronkelijk geplaatst door r.5 Bekijk bericht
Lang geduurd voordat Ensoniq langskwam...
Alleen de Mirage rack is 2u toch (?)
smackos is offline   Met citaat reageren
Oud 3 mei 2017, 13:17   #44
FrankB
 
FrankB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 september 2011
Woonplaats: Almelo
Berichten: 244
Ik heb een E-Mu ESI-32 liggen met SCSI en 32MB intern geheugen. Past precies in een 2U ruimte.
Interesse?
FrankB is offline   Met citaat reageren
Oud 3 mei 2017, 13:18   #45
CreOn
Alles naar de knoppen....
 
CreOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2002
Woonplaats: N 24 33.577, W 77 52.018
Berichten: 882
Precies. Vroeg om een 2U sampler, niet groter. En al helemaal geen toetsen.


.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.-- .. ... .. -. - .... . .- .. .-. ..-. --- .-. -.-- --- ..- .- -. -.. -- .

(Kraftwerk-1975)
CreOn is offline   Met citaat reageren
Oud 3 mei 2017, 13:58   #46
4-Tek
Vintage lid
 
4-Tek's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 oktober 2001
Woonplaats: Pijnackert
Berichten: 794
Ik heb vroeger een Yamaha A3000 gehad. Daar heb ik veel plezier van gehad. De grotere broertjes A4000 en A5000 zijn ook interessant. En allemaal 2U.
4-Tek is offline   Met citaat reageren
Oud 5 mei 2017, 15:02   #47
CreOn
Alles naar de knoppen....
 
CreOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2002
Woonplaats: N 24 33.577, W 77 52.018
Berichten: 882
Het is de E-mu ESI-2000 geworden. 128 Mb intern en wat CD's erbij voor niet al teveel geld.
We gaan het zien.
Nogmaals bedankt voor de reacties.


.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.-- .. ... .. -. - .... . .- .. .-. ..-. --- .-. -.-- --- ..- .- -. -.. -- .

(Kraftwerk-1975)
CreOn is offline   Met citaat reageren
Oud 5 mei 2017, 16:17   #48
Furious5
..no need to act ill
 
Furious5's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2002
Woonplaats: Primark City
Berichten: 3.025

Oorspronkelijk geplaatst door CreOn Bekijk bericht
Het is de E-mu ESI-2000 geworden. 128 Mb intern en wat CD's erbij voor niet al teveel geld.
We gaan het zien.
Nogmaals bedankt voor de reacties.
er zit ook een zip drive bij of een harddisk neem ik aan?



'Why can't you make records like Marley Marl?!!'
'He's in his livingroom.. you're in a million dollar studio!'
Furious5 is offline   Met citaat reageren
Oud 6 mei 2017, 17:54   #49
CreOn
Alles naar de knoppen....
 
CreOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2002
Woonplaats: N 24 33.577, W 77 52.018
Berichten: 882
Nee, geen van beide. Wel een serieuze CD-R op de SCSI.
Kijken of de floppy drive te vervangen is voor een USB emulator.
Inbouw ZIP's zie ik nog wel voorbij komen op MP.


.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.-- .. ... .. -. - .... . .- .. .-. ..-. --- .-. -.-- --- ..- .- -. -.. -- .

(Kraftwerk-1975)
CreOn is offline   Met citaat reageren
Oud 6 mei 2017, 18:16   #50
Furious5
..no need to act ill
 
Furious5's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2002
Woonplaats: Primark City
Berichten: 3.025

Oorspronkelijk geplaatst door CreOn Bekijk bericht
Nee, geen van beide. Wel een serieuze CD-R op de SCSI.
Kijken of de floppy drive te vervangen is voor een USB emulator.
Inbouw ZIP's zie ik nog wel voorbij komen op MP.


je hebt een scsi disk nodig voor de undo functie.. anders kan dat niet..



'Why can't you make records like Marley Marl?!!'
'He's in his livingroom.. you're in a million dollar studio!'
Furious5 is offline   Met citaat reageren
Oud 6 mei 2017, 18:42   #51
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 6.879

Oorspronkelijk geplaatst door CreOn Bekijk bericht
Kijken of de floppy drive te vervangen is voor een USB emulator.
Dat zou ik niet doen in een sampler met 128Mb geheugen want met zo'n flopppy vervanger blijf je per keer niet meer dan 1.44MB kunnen wegschrijven (je kan er wel 1000 images op één usb stick kwijt). En daarnaast is het ook nog zo dat de schrijf- en leessnelheid van een floppy emulator (ongeveer) gelijk is aan die van een diskdrive. Als je op deze manier 128mb wil saven en laden ben je een dag bezig voordat je muziek kan maken

Ik zou orienteren op een SCSI device (zip of harddisk) of een SCSI2SD converter zodat je op SD-card kan wegschrijven. Dit laatste is het mooist, maar redelijk prijzig (ik denk dat je boven de 100,- euro uitkomt).


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 6 mei 2017, 19:07   #52
CreOn
Alles naar de knoppen....
 
CreOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2002
Woonplaats: N 24 33.577, W 77 52.018
Berichten: 882
Thx.
Heb een lijstje gevonden met HD's welke al dan niet compatible zijn.
Buitenom dat het een redelijke uitdaging word een geschikte HD te vinden is ook de capaciteit niet heel groot.
Iomega's Zip of Jaz vind je nog wel wat van.
SCSI2SD vind ik hier voor 70 dollar.
https://www.itead.cc/scsi2sd.html


.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.-- .. ... .. -. - .... . .- .. .-. ..-. --- .-. -.-- --- ..- .- -. -.. -- .

(Kraftwerk-1975)
CreOn is offline   Met citaat reageren
Oud 19 mei 2017, 16:22   #53
CreOn
Alles naar de knoppen....
 
CreOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2002
Woonplaats: N 24 33.577, W 77 52.018
Berichten: 882

Oorspronkelijk geplaatst door MatthewLeBlom Bekijk bericht
.....of een SCSI2SD converter zodat je op SD-card kan wegschrijven. Dit laatste is het mooist, maar redelijk prijzig (ik denk dat je boven de 100,- euro uitkomt).
Dat was een gouden tip. Zoals ik schreef, gevonden voor 70 euro.
Gisteren binnen gekregen, Micro SD erin en ik heb 4 "harde schijven" van 4 Gb.
De connector van de SCSI connector achterop het apparaat losgemaakt en vervolgens weer vastgemaakt op de flatcable waar de SCSI2SD ook op vast zit.
Zo kon ik gemakkelijk de CD's welke erbij zaten backuppen op de Micro SD.


.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.-- .. ... .. -. - .... . .- .. .-. ..-. --- .-. -.-- --- ..- .- -. -.. -- .

(Kraftwerk-1975)
CreOn is offline   Met citaat reageren
Oud 19 mei 2017, 16:33   #54
j0ris
Vintage lid
 
Geregistreerd: 5 maart 2002
Berichten: 632
Welke Scsi2sd converter heb je precies gekocht?
j0ris is offline   Met citaat reageren
Oud 19 mei 2017, 16:35   #55
CreOn
Alles naar de knoppen....
 
CreOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2002
Woonplaats: N 24 33.577, W 77 52.018
Berichten: 882
Deze https://www.itead.cc/scsi2sd.html


.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.-- .. ... .. -. - .... . .- .. .-. ..-. --- .-. -.-- --- ..- .- -. -.. -- .

(Kraftwerk-1975)
CreOn is offline   Met citaat reageren
Oud 20 mei 2017, 10:15   #56
PANAMA
 
Geregistreerd: 28 februari 2012
Berichten: 18
en hoe krijg je de software erop zonder computer met scsi ?
PANAMA is offline   Met citaat reageren
Oud 20 mei 2017, 11:55   #57
CreOn
Alles naar de knoppen....
 
CreOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2002
Woonplaats: N 24 33.577, W 77 52.018
Berichten: 882
Software? De SCSI2SD word gewoon gezien als HD. Je kan de firmware wel updaten of de boel configureren maar dat doe je via USB en proggie van de maker.


.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.-- .. ... .. -. - .... . .- .. .-. ..-. --- .-. -.-- --- ..- .- -. -.. -- .

(Kraftwerk-1975)
CreOn is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Samplers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Roland S-770 Sampler / Boss SE-70 / Dynacord DRS78 / Thon Rack 2U' Rizzo Marktplaats archief 9 23 december 2012 07:57
welke sampler? demolektron Samplers 6 16 mei 2010 12:11
welke sampler? SubZ Samplers 69 4 februari 2007 19:31
welke sampler??? erikwww Samplers 4 4 oktober 2006 08:45
welke sampler blouies Samplers 22 12 januari 2005 23:31


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:41.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland