Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 7 mei 2010, 05:52   #1
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 6.788
Goede DI's voor een goede prijs
Ik heb er nu 5 van Sirus Pro. De DX1-01. Ooit gekocht voor 7 euro stuk bij Touched by Sound. Op zich doen ze hun werk maar echt top spul zal het niet zijn.

Is een passieve DI en omdat ik soms de aarde van me signaal moet afhalen ideaal en zeker omdat ik binnenkort een multicore in me studio ga leggen en dan max balanced wil zijn omdat ik meer dan 6 meter moet afleggen.

Ik heb een beetje rond zitten kijken. Maar ik kan niet echt een mooie review zien met alle goedkopere di's.

Ik moet er flink wat hebben. Zo'n 24 dus dikke Radial's en of BSS-en zitten er gewoon weg niet in.

Zelf heb ik deze actieve ook op het oog maar ik heb geen idee of het wat is. Misschien dat ik ze direct bij ART kan halen. Is wel een actieve.



http://www.parts-express.com/pe/psho...73&ctab=2#Tabs

Specs PDF : http://www.parts-express.com/pdf/245-873s.pdf

Wat ik begrijp is dat het belangrijkste aan een DI's is dat ie gewoon eruit stuurt wat ie binnen krijgt en dus niet raar gaat doen met het laag of hoog. Bovenstaande is volgens mij niet met fancy transformers zoals Jensen uitgevoerd. Al kan ik me vergissen.

Zijn er hier mensen die veel ervaringen hebben met DI's? En is het mogelijk om goedkope DI's te modden zodat het toch wat wordt?

Dank!


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 7 mei 2010, 09:31   #2
DaVince
 
Geregistreerd: 23 januari 2008
Woonplaats: omgeving rotterdam
Berichten: 389
7 euro voor een DI is wel heel goedkoop. Ik heb ook een passieve en een Behringer ding, ook allemaal geen topklasse, maar die waren toch een flink stuk duurder. Ik gebruik ze voornamelijk voor live, en daarvoor vind ik het prima spul. Is dit ding niets voor je? Dan heb je er gelijk 8:

http://www.behringer.de/EN/Products/DI800.aspx

Prijs is lager dan wat 1 topklasse DI box kost en je hebt er gelijk 8...
DaVince is offline   Met citaat reageren
Oud 7 mei 2010, 09:49   #3
tsjah
 
Geregistreerd: 12 mei 2007
Woonplaats: Leiden
Berichten: 97
Ga je 24 line signalen door je multiekabel sturen dan?
tsjah is offline   Met citaat reageren
Oud 8 mei 2010, 12:00   #4
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 6.788

Oorspronkelijk geplaatst door DaVince Bekijk bericht
7 euro voor een DI is wel heel goedkoop. Ik heb ook een passieve en een Behringer ding, ook allemaal geen topklasse, maar die waren toch een flink stuk duurder. Ik gebruik ze voornamelijk voor live, en daarvoor vind ik het prima spul. Is dit ding niets voor je? Dan heb je er gelijk 8:

http://www.behringer.de/EN/Products/DI800.aspx

Prijs is lager dan wat 1 topklasse DI box kost en je hebt er gelijk 8...
Dank maar wat is de kwaliteit van dit apparaat? Ik ben niet zo fan van Behringer namelijk. Over het algemeen zijn het ruis bakken. En dat wil ik dus juist voorkomen. Maar die SOS review lijkt positief.

Iemand die er 1 heeft of heeft geprobeerd? Is die een beetje clean?

@tsjah Nee mic signalen. Daarvoor wil ik die di's. Of bedoel je dat niet? Ik heb een Ssssnake 24/4 van 30 meter die ik doormidden ga knippen en ga uitvoeren met neutrik en misschien iets van Harting/multiaansluiting.

Dit is trouwens allemaal voor een thuisstudio.


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 8 mei 2010, 13:07   #5
tsjah
 
Geregistreerd: 12 mei 2007
Woonplaats: Leiden
Berichten: 97
Microfoon signaal is zoiezo gebalanceerd, het is niet nodig om daar di's voor in te zetten.
Di's zijn bedoeld om ongebalanceerde (zoals line) om te zetten in gebalanceerd.
e.e.a. is bij een microfoon dus niet nodig.


AMD FX9590, 16Gb | RME Fireface 802 + ARC | Win 7 | Cubase 8.5 | KRK VXT-8 | Beyer dt-911 & dt-770 | BCF2000 | Kaosspad 2 | Midi Key 49 | Rode NTK (mod) | Rode Nt2000 | Evolution uc-33 | UAD-2| Presonus DigiMAX D 8 | Div. softsynths & fx’s | Div. mic’s Akg, shure, sennheiser |
tsjah is offline   Met citaat reageren
Oud 8 mei 2010, 22:48   #6
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.616

Oorspronkelijk geplaatst door MadR Bekijk bericht
Dank maar wat is de kwaliteit van dit apparaat? Ik ben niet zo fan van Behringer namelijk. Over het algemeen zijn het ruis bakken. En dat wil ik dus juist voorkomen. Maar die SOS review lijkt positief.

Iemand die er 1 heeft of heeft geprobeerd? Is die een beetje clean?

@tsjah Nee mic signalen. Daarvoor wil ik die di's. Of bedoel je dat niet? Ik heb een Ssssnake 24/4 van 30 meter die ik doormidden ga knippen en ga uitvoeren met neutrik en misschien iets van Harting/multiaansluiting.

Dit is trouwens allemaal voor een thuisstudio.
In het verleden had ik te weinig line-ins op mijn oude mixer vrij, en heb ik de Behringer DI4000 (aktief!) gebruikt om meer XLR inputs van de console te kunnen gebruiken. Ik had hem stereo op een gitaar pre-amp en stereo op bass op de stereo out van een Boss pedaal.
Mij is geen (storende) vervorming opgevallen, het apparaat heeft veel mogelijkheden om van allerlei mogelijke problemen op te lossen, en mij is ook nooit ruis van het apparaat opgevallen!
Ik vind het als budget product zeker een aanrader. Wil je echt een stap hoger, kom je meteen bij apparaten die echt tenminste het 4-voudige kosten!

En voor mic heb je idd mits goed (XLR) aangesloten, geen DI nodig.


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 10 mei 2010, 10:35   #7
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 6.788
Dank je. Ik ga eens opzoek naar een test exemplaar.


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 10 mei 2010, 12:56   #8
falafelbiels
Learning to wiggle
 
falafelbiels's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juli 2002
Woonplaats: Rotterrrdam
Berichten: 3.477
En ga effe na welke apparaten in je stuhudiootje al gebalanceerd uit hebben. Daarvoor zou je met een stereo jack, een drieaderig kabeltje en een XLR plug af kunnen. Komt ook op zo'n 8 euro uit.
falafelbiels is offline   Met citaat reageren
Oud 10 mei 2010, 13:58   #9
Patat Met
TB or not TB
 
Patat Met's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 april 2005
Woonplaats: Zak met Friet
Berichten: 3.466
Di's hebben alleen zin met een goed gebalanceerd systeem. Dit is in 99% van alle gevallen niet het zo. De Afscherming moet namelijk aan het chassis vast gemaakt worden, en niet op de signaal aarde zitten. Solderen is dus een must.
Meer info hier en hier.

Wil je niet solderen, dan zijn trafo's de enige oplossing.
Patat Met is offline   Met citaat reageren
Oud 10 mei 2010, 14:34   #10
Kraan
OP NAAR DE TIEN!
 
Kraan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 april 2004
Woonplaats: :staalpnooW
Berichten: 1.752

Oorspronkelijk geplaatst door MadR Bekijk bericht
Dank maar wat is de kwaliteit van dit apparaat? Ik ben niet zo fan van Behringer namelijk.
Je bent niet zo'n fan van Behringer, maar je hebt wel ooit DI's van 7 euro gekocht?

Raar referentiekader wat betreft kwaliteit mijns inziens.
Kraan is offline   Met citaat reageren
Oud 10 mei 2010, 16:20   #11
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.616
Zolang je geen extreme high-end studio hebt kun je gewoon toe met bijvoorbeeld die aktieve Behringer DI4000.

Mensen moeten eens niet zo spastisch doen over een DI.
Zolang je geen setup hebt in de kwaliteit van Galaxy Studio heb je niets aan een hele dure DI. Zeker niet als je geen peperdure mixer hebt of een extreme interface.


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 10 mei 2010, 17:24   #12
Fles
THEMATIC
 
Fles's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 januari 2004
Woonplaats: Hoogeloon
Berichten: 3.196

Oorspronkelijk geplaatst door arnomusicman Bekijk bericht
Zolang je geen extreme high-end studio hebt kun je gewoon toe met bijvoorbeeld die aktieve Behringer DI4000.

Mensen moeten eens niet zo spastisch doen over een DI.
Zolang je geen setup hebt in de kwaliteit van Galaxy Studio heb je niets aan een hele dure DI. Zeker niet als je geen peperdure mixer hebt of een extreme interface.

Dit is echt gruwelijke onzin, sorry. Juist in een thuisstudio kan een hele goede DI een zeer effectieve investering zijn. Bijvoorbeeld als je altijd je gitaar clean tracked en verder bewerkt met software is een Radial van iets meer dan een (paar) tientje(s) zeker geen slecht idee. Hetzelfde geld voor mic pre amps; juist daar loont de ivestering in een project studio.


IIIone love

SNDCLD
Fles is offline   Met citaat reageren
Oud 10 mei 2010, 19:49   #13
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.616

Oorspronkelijk geplaatst door Fles Bekijk bericht
Dit is echt gruwelijke onzin, sorry. Juist in een thuisstudio kan een hele goede DI een zeer effectieve investering zijn. Bijvoorbeeld als je altijd je gitaar clean tracked en verder bewerkt met software is een Radial van iets meer dan een (paar) tientje(s) zeker geen slecht idee. Hetzelfde geld voor mic pre amps; juist daar loont de ivestering in een project studio.
Als je niet al een hele goede gitaar hebt, bereik je met een goede DI ook niks extra....................

Je hele recording chain is zo goed als de zwakste schakel.

En toon mij maar aan dat die DI4000 je geluid zou 'verkloten'. Dat ding is gewoon OK. Punt uit! Je moet er niet maar bij voorbaat vanuitgaan dat alles waar Behringer op staat slecht is.

Mijn gitaren klinken nu zonder de DI ertussen niet anders dan toen ik die er wel tussen had.

Je kan hier een heleboel roepen, maar dat is allemaal emotioneel. Niets onderbouwd. Niks feiten.

En als je dan al met werkelijke wetenschappelijke meetgegevens komt, zul je zien dat het bij een gemiddeld setupje geen donder uitmaakt.
Dit begint echt op dat verhaal te lijken van dat als je maar 1 kabel van € 100 er tussen hangt, je meteen een top studio hebt.

Belangrijkste in de studio zijn nog steeds je skills. Je kunt er aan 10.000en euro's apparatuur neerzetten, maar als je er niet mee weet om te gaan, heb je nog steeds niets.
Met een beperkte setup en goede skills kun je gewoon een goede opname neerzetten. En er is niemand die dan zonder te weten welke setup is gebruikt zegt, heeee, daar hoor ik een Behringer DI! Had hij maar een xxx gekozen, dan was het beter geweest.


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 11 mei 2010, 21:05   #14
Fles
THEMATIC
 
Fles's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 januari 2004
Woonplaats: Hoogeloon
Berichten: 3.196

Oorspronkelijk geplaatst door arnomusicman Bekijk bericht
Je kan hier een heleboel roepen, maar dat is allemaal emotioneel. Niets onderbouwd. Niks feiten.

Ik roep niet een heleboel. Ik roep alleen dat een kwaliteits front-end in de vorm van een DI en of pre amp een lonende investering is in elke studio waar instrumenten (of vocals) worden getracked. Voor mij is dit een 100% feit, zonder verdere onderbouwing. En of iets goed klinkt of niet heeft niks met wetenschappelijke meetgegevens () of whatever te maken. Emotie is JUIST what it is... Tenminste wel in mijn muzikale wereld.

Trouwens in je hele verdere reply kom je m.i. niet verder dan wat algemeenheden en wat open deuren intrappen. Dus zullen we het dan hier maar bij laten verder? Jij hebt jou mening en ik de mijne... Klaar.


IIIone love

SNDCLD
Fles is offline   Met citaat reageren
Oud 11 mei 2010, 21:14   #15
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.616

Oorspronkelijk geplaatst door Fles Bekijk bericht
Trouwens in je hele verdere reply kom je m.i. niet verder dan wat algemeenheden en wat open deuren intrappen. Dus zullen we het dan hier maar bij laten verder? Jij hebt jou mening en ik de mijne... Klaar.
Een goed voorstel waar ik 100% achter sta!


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 12 mei 2010, 06:16   #16
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 6.788

Oorspronkelijk geplaatst door Kraan Bekijk bericht
Je bent niet zo'n fan van Behringer, maar je hebt wel ooit DI's van 7 euro gekocht?

Raar referentiekader wat betreft kwaliteit mijns inziens.
Niet als je kijkt naar een prijs/kwaliteit verhouding ipv alleen "kwaliteit"


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 12 mei 2010, 06:25   #17
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 6.788

Oorspronkelijk geplaatst door Fles Bekijk bericht
Ik roep niet een heleboel. Ik roep alleen dat een kwaliteits front-end in de vorm van een DI en of pre amp een lonende investering is in elke studio waar instrumenten (of vocals) worden getracked. Voor mij is dit een 100% feit, zonder verdere onderbouwing. En of iets goed klinkt of niet heeft niks met wetenschappelijke meetgegevens () of whatever te maken. Emotie is JUIST what it is... Tenminste wel in mijn muzikale wereld.

Trouwens in je hele verdere reply kom je m.i. niet verder dan wat algemeenheden en wat open deuren intrappen. Dus zullen we het dan hier maar bij laten verder? Jij hebt jou mening en ik de mijne... Klaar.
Jullie hebben allebei een punt. Bij een DAW zou een Radial zeker geen verkeerde keuze zijn waarbij je bijv spoor voor spoor opneemt. Maar bij een hardware studio is dat dan weer anders. Zeker als je, zoals ik, bijna alles "live" laat meelopen.

Graag zou ik vergelijkingen horen tussen een Behringer en bijv Radial di. Zo moeilijk moet dat niet zijn. Iemand die ooit zo'n vergelijking op het web heeft gehoord?

Voor de rest mensen bedankt voor de tips.


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 12 mei 2010, 09:53   #18
KAOSKAOS
Vintage lid
 
KAOSKAOS's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 januari 2005
Woonplaats: Gimmert Brabantia
Berichten: 1.096
Behringer DI 100 een van de beste die er zijn hoor.
IS design van de BSS maar dan trafo verbeterd (wil bij BSS wel eens problemen geven)


KAOSKAOS is offline   Met citaat reageren
Oud 12 mei 2010, 10:04   #19
Sander02
Just give me the juice...
 
Sander02's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 mei 2002
Woonplaats: Hellevoetsluis
Berichten: 4.354

Citaat:
Belangrijkste in de studio zijn nog steeds je skills. Je kunt er aan 10.000en euro's apparatuur neerzetten, maar als je er niet mee weet om te gaan, heb je nog steeds niets.
Met een beperkte setup en goede skills kun je gewoon een goede opname neerzetten. En er is niemand die dan zonder te weten welke setup is gebruikt zegt, heeee, daar hoor ik een Behringer DI! Had hij maar een xxx gekozen, dan was het beter geweest.
Als je bron al niet OK is vanwege een cheap-ass DI heb je inderdaad bijzonder skills nodig om er nog wat van te maken


...
Sander02 is offline   Met citaat reageren
Oud 12 mei 2010, 10:13   #20
KAOSKAOS
Vintage lid
 
KAOSKAOS's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 januari 2005
Woonplaats: Gimmert Brabantia
Berichten: 1.096

Citaat:
Behringer DI 100 een van de beste die er zijn hoor.
en dat is geen mening maar een feit


KAOSKAOS is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » De Studio » Overig Studio

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Goede prijs voor een Drumstation V2? Bubbles Prijswijzer 2 21 maart 2006 13:15
goede prijs voor een s6000 Hazes Prijswijzer 15 8 mei 2005 17:35
Wat is een goede prijs voor een Emu Vintage Keys? Bass Synthesizers en synth-modules 15 17 januari 2003 00:01
Wat is een goede prijs voor een EMU 64 ? spriet2000 Prijswijzer 0 12 november 2002 13:19


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:53.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland