Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 29 maart 2008, 16:39   #1
Lazy Eyes
 
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 420
Asr 10 - Iomega Scsi Zip
Beste mensen, heb nu al een aantal weken een ASR 10, en vind het een mooi apparaat, alleen ik zit met een probleem.

Wanneer ik mijn ZIP disk wil toewijzen als storage device:
Command-System-Change Storage-SCSI Device 5 ( das de ZIP)
Geeft de ASR dit: DISK NOT RESPONDING.

Wanneer ik een zip disk wil formatteren:

Command-System-Format SCSI Drive:
Geeft de ASR dit: een aantal minuten: ** FORMATTING **
Om vervolgens weer: DISK NOT RESPONDING te geven.

Is dit normaal, zijn er mensen bekend met dit probleem. Ik heb nog een samples op die zip staan. Ik wil hem gaan gebruiken voor het opslaan van mijn gemaakte samples.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Groet!
Lazy Eyes is offline   Met citaat reageren
Oud 29 maart 2008, 19:15   #2
Lazy Eyes
 
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 420
Helemaal niemand met een suggestie? Ik begin het nu toch een beetje benauwd te krijgen.. Een van de eerste keren dat ik er mee ga werken en op deze manier kan ik mijn werk natuurlijk niet saven.

Heb het idee dat er iets met de SCSI mis is.
Lazy Eyes is offline   Met citaat reageren
Oud 29 maart 2008, 19:52   #3
Johnvs
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Berichten: 1
Heb je al eens een ander device nummer geprobeerd toe te dichten aan je drive.
Misschien heeft een intern apparaat nummer 5 al.
Johnvs is offline   Met citaat reageren
Oud 29 maart 2008, 20:08   #4
Lazy Eyes
 
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 420
Heb het volgende al geprobeerd:

ASR 10 heeft volgens de handleiding altijd 3.
De zip kan alleen 5 en 6 hebben. Beiden geprobeerd.
Termination kan het ook niet zijn volgens google, want de ZIP heeft automatic termination.

Rest mij de vraag, wat kan het dan veroorzaken dat de ASR 10 mijn SCSI Zip niet ziet?
Lazy Eyes is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 00:00   #5
Digimod
Really cool stuff
 
Digimod's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 mei 2002
Woonplaats: Regio 030
Berichten: 5.729
Bekend probleem , je moet als laatste nog enter gebruiken
op je Zip-drive aan te melden anders geeft die
idd onbekend aan.

IK heb ooit een topic aangemaakt hierover maar waar die gebleven is ,
ik zou het niet meer weten.
Digimod is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 00:37   #6
Lazy Eyes
 
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 420
Digimod": als laatste nog enter gebruiken? snap niet helemaal wat je bedoeld denk ik... Kan je een beetje uit leggen?
Lazy Eyes is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 03:59   #7
Digimod
Really cool stuff
 
Digimod's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 mei 2002
Woonplaats: Regio 030
Berichten: 5.729
http://www.synthforum.nl/forums/show...t=ensoniq+scsi
Digimod is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 12:08   #8
Lazy Eyes
 
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 420
Digi, thanx.. maar ik heb die stappen gedaan..

Command - System - Change Storage Device - Yes / Enter - Load Device SCSI 5 - Enter

En dan geeft ie Disk not Responding.

Das eigenlijk hetzelfde als hij geeft bij alle andere scsi IDs ( waar niks aan hangt ). Iets zegt me dus dat die ASR die zip drive niet ziet.
Lazy Eyes is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 12:45   #9
S.L.E.
verse amateur
 
S.L.E.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2005
Woonplaats: Delft
Berichten: 603

Oorspronkelijk geplaatst door Lazy Eyes Bekijk bericht
Digi, thanx.. maar ik heb die stappen gedaan..

Command - System - Change Storage Device - Yes / Enter - Load Device SCSI 5 - Enter

En dan geeft ie Disk not Responding.
Na die laatste enter van jou komen nog en zooi stappen zoals beschreven in die thread van digimod! zou dat helpen?


Synchronous Lateral Exictation
S.L.E. is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 12:59   #10
Lazy Eyes
 
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 420
Uhmm nee want de melding van digimod is disk command complete. bij mij zegt ie disk not responding. wat aangeeft dat er dus iets niet goed zit. Als ik dat opgelost heb kan ik door met de volgende stappen
Lazy Eyes is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 13:53   #11
Digimod
Really cool stuff
 
Digimod's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 mei 2002
Woonplaats: Regio 030
Berichten: 5.729

Oorspronkelijk geplaatst door Lazy Eyes Bekijk bericht
Uhmm nee want de melding van digimod is disk command complete. bij mij zegt ie disk not responding. wat aangeeft dat er dus iets niet goed zit. Als ik dat opgelost heb kan ik door met de volgende stappen
Probeer anders je systeem op een zip te zetten , als het goed
is vraag die op welk Scsi ID je dit wilt hebben , probeer ze allemmal
even uit van 1 tot 7 of je moet zeker weten dat 5 het juiste Scsi ID is.
Ik test meestal Scsi zips op een Mac met scsi probe dan weet je zeker
dat de zip goed is en alles werkt.
Digimod is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 13:56   #12
Lazy Eyes
 
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 420

Oorspronkelijk geplaatst door Digimod Bekijk bericht
Probeer anders je systeem op een zip te zetten , als het goed
is vraag die op welk Scsi ID je dit wilt hebben , probeer ze allemmal
even uit van 1 tot 7 of je moet zeker weten dat 5 het juiste Scsi ID is.
Ik test meestal Scsi zips op een Mac met scsi probe dan weet je zeker
dat de zip goed is en alles werkt.

Heb helaas geen mac tot mijn beschikking, maar de scsi ID is echt 5 dat heb ik zelf ingesteld op de achterkant.. dus vandaar 5, heb alle ID geprobeerd vanuit de ASR maar hij ziet he mniet..

Maar hoe krijg ik mijn systeem op een zip dan? Bedoel je dan het ASR os?
Lazy Eyes is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 14:04   #13
Digimod
Really cool stuff
 
Digimod's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 mei 2002
Woonplaats: Regio 030
Berichten: 5.729

Oorspronkelijk geplaatst door Lazy Eyes Bekijk bericht
Heb helaas geen mac tot mijn beschikking, maar de scsi ID is echt 5 dat heb ik zelf ingesteld op de achterkant.. dus vandaar 5, heb alle ID geprobeerd vanuit de ASR maar hij ziet he mniet..

Maar hoe krijg ik mijn systeem op een zip dan? Bedoel je dan het ASR os?
idd , copy OS , kijk even in je handboek van de ASR-10 , zit
nu niet in de studio dus weet niet zeker waar onder deze staat
in het ASR-10 menu.
Digimod is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 14:06   #14
Lazy Eyes
 
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 420
Jah ik weet dat het op de ASR kan, maar de ASR ziet de SCSI ZIP niet dus kan hij er ook niets naar toe kopieren toch? of heb k het nu helemaal mis..

Iemand misschien een idee waar er nog hdsd floppies te koop zijn?
Lazy Eyes is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 14:13   #15
Digimod
Really cool stuff
 
Digimod's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 mei 2002
Woonplaats: Regio 030
Berichten: 5.729

Oorspronkelijk geplaatst door Lazy Eyes Bekijk bericht
Jah ik weet dat het op de ASR kan, maar de ASR ziet de SCSI ZIP niet dus kan hij er ook niets naar toe kopieren toch? of heb k het nu helemaal mis..

Iemand misschien een idee waar er nog hdsd floppies te koop zijn?
Heb je geen ander Scsi spul wat je kunt aansluiten op de ASR-10 ?
kan best zijn dat de Scsi interface van de ASR-10 niet goed werkt .
Digimod is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 14:20   #16
Lazy Eyes
 
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 420
Heb nog een lacie cd rom, maar dan kan ik op het moment de kabel niet van vinden, ik had een sample cd gemaakt voor de ASR zodat ik daarvan af kon booten..

Hoe kan je testen of je scsi device van de ASR het doet?
Lazy Eyes is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 14:23   #17
Digimod
Really cool stuff
 
Digimod's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 mei 2002
Woonplaats: Regio 030
Berichten: 5.729
1st boot from floppy
2nd hit command, then system/midi
3rd scroll to format scsi drive
4th format the drive
5th once the drive is formatted the option "copy os to disk" comes up and you have to have the os disk inserted to do it.

http://www.network54.com/Forum/16566...5121/ZIP+DRIVE

http://www.network54.com/Forum/16566...RID%3A11&hl=en


Re: ZIP DRIVE
February 19 2006, 7:29 AM

Fomat the scsi drive. When it's done formatting, it will ask if you would like to copy OS to disk.


Respond to this message
DEFSCOTTYB
(Login DEFSCOTTYB)
Re: ZIP DRIVE
February 21 2006, 1:07 AM

Thanks for the response... Ok, I used "Format SCSI Drive" command and pressed enter. It said load device = SCSI 0, tried that... nothing tried with 1 and 2, nothing. Finally tried with 3 and asked for disk label so I labeled it BOOT001 and then asked for Interleave = 0 so tried that... then said erase and format disk and pressed yes. Flashed "FORMATTING" for a couple of minutes... then "DISK NOT RESPONDING" comes on. tried interleave at 1 and 2 also but same result. Also tried another zip drive (bought 2 off ebay so I have one for backup) same result. It couldn't be both zip drives are broken??? What am I doing wrong??? I have an Iomega Zip 100 (the blue one) and am using brand new Iomega 100mb zip disks... SOMEONE HELP ME. Thanks, Scott.


Respond to this message
Anonymous
(Login wulftrax)
SCSI formatting problems
February 21 2006, 2:21 AM

Scott, It could be the termination switch on the back of the zip drive need's to be turned on or off. also try a new Zip disk, I have a 1gig Jaz drive and one jaz disk did the same thing you described, with the "DISK NOT RESPONDING" but when i put a new disk in it worked... but there should be 2 switches on the back of the zip drive as long as it is a Zip100 drive, my zip250 has no termination switch so I haven't been able too hook that up to my ASR. The first switch sets the SCSI id to either #3 or #4, the other one says termination try switching that on or off depending on what it is set to. hope this is some help, hit me on the email if there is anything else, peace

Nate


Respond to this message
DEFSCOTTYB
(Login DEFSCOTTYB)
Re: SCSI formatting problems
February 26 2006, 7:47 PM

The back of the zip drive has no termination switch on it (I bought it used off ebay so it might be older). Maybe brand new Iomega 100mb drives have them, but mine does not. Any other ideas?


Respond to this message
Anonymous
(no login)
Re: SCSI formatting problems
February 27 2006, 1:15 AM

zip drive model is the Z100s2 iomega 100mb or 250mb zip drive.set the scsi id to 5.peace


Respond to this message
DEFSCOTTYB
(Login DEFSCOTTYB)
Re: SCSI formatting problems
March 8 2006, 6:04 PM

Tried everything: set scsi id to 1,2,3,4, and 5 still same "disk not responding" message. Someone has to know how to set up a Iomega 100mb Zip drive for the first time??? I'm pulling my F'in hair out over this one...


Respond to this message
DEFSCOTTYB
(Login DEFSCOTTYB)
Re: SCSI formatting problems
March 8 2006, 6:06 PM

Remember, I'm using an old skool blue Iomega drive... not a brand new one.


Respond to this message
Anonymous
(Login DEFSCOTTYB)
Re: SCSI formatting problems
March 16 2006, 12:52 AM

Please someone help me out... just got these 2 zip drives off ebay and can't use em?


Respond to this message
hit me on my aim!!!
(no login)
Re: SCSI formatting problems
March 20 2006, 3:20 AM

i walk you threw it hit me on aim djnoble505


Respond to this message
Anonymous
(no login)
Re: SCSI formatting problems
March 23 2006, 4:37 AM

If you don't have the termination switch or id switch on the back of your Zip drive then it's not a SCSI device. You need a SCSI ZIP drive. That's the reason it's not working.


Respond to this message
Anonymous
(no login)
Re: SCSI formatting problems
March 23 2006, 4:36 PM

Set your scsi ID to 5, turn your zip drive on then power up your ASR.wait till the light on your zip drive to stops flashing then it will recognize your zip drve. It will say not an eps device,format your zip disk then it should work. model numberiomega z100s2 100mb external zip drive)


Respond to this message
DEFSCOTTYB
(no login)
zip drive problems
April 1 2006, 12:12 PM

I must have the wrong zip drives... They are both Iomega Zip 100 drives... they have no "termination switch" or "scsi id switch" anywhere on them. CAN SOMEONE EMAIL ME PICTURE OF WHAT THE RIGHT ZIP DRIVE LOOKS LIKE AND A PIC OF THE TERMINATION SWITCH AND SCSI ID SWITCHES SO I DON'T BUY 2 OR MORE OF THE WRONG DRIVES AGAIN? My email address is: rscottbernard@comcast.net Thanks, Scott.
Digimod is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 14:27   #18
Lazy Eyes
 
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 420
Ok deze stappen heb ik al een aantal keer geprobeerd,

1 opgestart van floppy.
2 command sytem - gedaan
3 dan geeft hij unconnected scsi device, maar gister deed hij het wel een keer, en dan geeft hij naar heel lang formatting aan: disk not responding.

Hij geeft wel aan bij het opstarten, looking for scsi devices.
Lazy Eyes is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 14:31   #19
Lazy Eyes
 
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 420
Bij het formatteren van mijn scsi device 5 - geeft hij aan. Unconnected scsi device. Bij change storage device zegt hij - disk not responding..

Sta in ieder geval niet alleen op deze weg.. :S
Lazy Eyes is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2008, 14:31   #20
Digimod
Really cool stuff
 
Digimod's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 mei 2002
Woonplaats: Regio 030
Berichten: 5.729

Oorspronkelijk geplaatst door Lazy Eyes Bekijk bericht
Ok deze stappen heb ik al een aantal keer geprobeerd,

1 opgestart van floppy.
2 command sytem - gedaan
3 dan geeft hij unconnected scsi device, maar gister deed hij het wel een keer, en dan geeft hij naar heel lang formatting aan: disk not responding.

Hij geeft wel aan bij het opstarten, looking for scsi devices.
zodra ik weer in de studio ben zal ik voor je kijken of
we een oplossing kunnen vinden voor dit probleem.

is het trouwens zo een zip drive ? http://www.gearsandwidgets.com/external/ZipDrive.jpg
Digimod is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Overige hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
EXTERNE SCSI IOMEGA ZIP DRIVE VOOR MPC OCB Te koop/ruil gevraagd 0 7 augustus 2008 02:19
ASR 10 SCSI ZIP Succes! Lazy Eyes Overige hardware 0 14 april 2008 22:01
IOMEGA SCSI 250MB Zip Drive studiootje Marktplaats archief 3 3 februari 2006 08:56
Iomega ZIP-drive, extern, SCSI JP8 Te koop/ruil gevraagd 5 28 april 2005 08:15
iomega zip plus 100 scsi/parallel + zip disk excl. voeding WarmeBakker Marktplaats archief 1 27 januari 2005 16:59


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:36.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland