Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 30 mei 2007, 15:21   #1
xpanded stereo
Vintage lid
 
xpanded stereo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 augustus 2003
Woonplaats: Deventer
Berichten: 2.355
Midi->Din Sync, Speciale kabel ?
Heb ik een speciale 'midi to dinsync' kabel nodig om een tr606 aan mn Jomox xbase te syncen?
Of kan ik daar een normale midikabel voor gebruiken? Zo niet iemand tips waar ik zon speciale kabel kan checken?

Thx
xpanded stereo is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2007, 15:26   #2
ch9527
Vintage lid
 
Geregistreerd: 10 november 2005
Berichten: 797
dinsync wiring
ch9527 is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2007, 15:35   #3
xpanded stereo
Vintage lid
 
xpanded stereo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 augustus 2003
Woonplaats: Deventer
Berichten: 2.355
Thank you! DAt kan ik dus zelf wel even in elkaar flatsen. Hoop wel dat die kleuren dan standaard zijn.
xpanded stereo is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2007, 21:10   #4
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.299
eh..


zoek eens ff op dit forum


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2007, 21:54   #5
DJ Bies
Vintage lid
 
Geregistreerd: 28 september 2002
Woonplaats: Weesp
Berichten: 583
Gewoon naar de Handyman o.i.d. en een DIN audio kabel kopen....
Doet het altijd.
DJ Bies is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2007, 22:01   #6
rombraz
Organisch
 
rombraz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 maart 2005
Berichten: 2.147
Re: Midi->Din Sync, Speciale kabel ?

Citaat:
Origineel geplaatst door xpanded stereo
Heb ik een speciale 'midi to dinsync' kabel nodig om een tr606 aan mn Jomox xbase te syncen?
Of kan ik daar een normale midikabel voor gebruiken? Zo niet iemand tips waar ik zon speciale kabel kan checken?

Thx
check de kringloop , din sync kabels voor een kwartje
rombraz is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2007, 22:08   #7
xpanded stereo
Vintage lid
 
xpanded stereo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 augustus 2003
Woonplaats: Deventer
Berichten: 2.355

Citaat:
Origineel geplaatst door rvooh
eh..


zoek eens ff op dit forum

thx voor de tips...weer wat kennis rijker..dat hele dinsync gedoe is een nieuw, erg tof avontuur voor me...vandaar..ja klopt ik had wel ff beter kunnen lassie'en ..
xpanded stereo is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2007, 22:28   #8
ProtoHuman
Vintage lid
 
ProtoHuman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 februari 2003
Woonplaats: Cambridge MA
Berichten: 5.082
Eeh.. je zet er toch wel een midi-to-sync convertor tussen hoop ik?
ProtoHuman is nu online   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2007, 22:51   #9
DJ Bies
Vintage lid
 
Geregistreerd: 28 september 2002
Woonplaats: Weesp
Berichten: 583
Hoeft niet....
DJ Bies is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2007, 23:18   #10
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.299
jep idd, de jomox heeft ook dinsync-uit

wist ik even niet..

nuja, er bestaan hier al veel draadjes over..; maar nieks weerhoud je om gewoon met een midi kabel te proberen, werkt meestal wel.


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2007, 12:24   #11
Foetus
Vintage lid
 
Foetus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2004
Woonplaats: 9000 Area (B)
Berichten: 644

Citaat:
Origineel geplaatst door rvooh
jep idd, de jomox heeft ook dinsync-uit

wist ik even niet..
en hij doet het retestrak!
Foetus is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2007, 13:27   #12
organix
Synth DIY Goeroe
 
organix's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 oktober 2005
Woonplaats: Omgeving Rotterdam
Berichten: 835

Citaat:
Thank you! DAt kan ik dus zelf wel even in elkaar flatsen. Hoop wel dat die kleuren dan standaard zijn.

Citaat:
nuja, er bestaan hier al veel draadjes over..; maar nieks weerhoud je om gewoon met een midi kabel te proberen, werkt meestal wel.


Je kan een standaard MIDI kabel niet zo maar omsolderen naar een MIDI->DIN Sync kabel. (hoop ook niet dat je dat bedoelde)

Natuurlijk kun je wel een DIN Sync -> DIN Sync kabel er van maken... mits er genoeg aders zijn in de MIDI kabel.



Don't fix it if it ain't broke
organix is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2007, 16:40   #13
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.299
ik doelde eerder op de sync uitgang van topicstarter zn jomox


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2007, 19:14   #14
ProtoHuman
Vintage lid
 
ProtoHuman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 februari 2003
Woonplaats: Cambridge MA
Berichten: 5.082

Citaat:
Origineel geplaatst door rvooh
jep idd, de jomox heeft ook dinsync-uit

wist ik even niet..

nuja, er bestaan hier al veel draadjes over..; maar nieks weerhoud je om gewoon met een midi kabel te proberen, werkt meestal wel.
Ow dat wist ik niet. Best handig
ProtoHuman is nu online   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2007, 19:16   #15
xpanded stereo
Vintage lid
 
xpanded stereo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 augustus 2003
Woonplaats: Deventer
Berichten: 2.355

Citaat:
Origineel geplaatst door organix


Je kan een standaard MIDI kabel niet zo maar omsolderen naar een MIDI->DIN Sync kabel. (hoop ook niet dat je dat bedoelde)

Natuurlijk kun je wel een DIN Sync -> DIN Sync kabel er van maken... mits er genoeg aders zijn in de MIDI kabel.
Yep ik snapum..thx voor het advies..ik ga er zelf eentje maken.
xpanded stereo is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2007, 19:28   #16
rombraz
Organisch
 
rombraz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 maart 2005
Berichten: 2.147
re
Ik zie nu pas dat je in France woont daar hebben ze geen kringloopwinkels alleen maar brocante toch?
rombraz is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2007, 19:29   #17
MARCO2
my soul is my music
 
MARCO2's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 september 2004
Woonplaats: harmonie met de huismijt
Berichten: 442
De meeste muziek-winkels verkopen ook duurdere midi-kabels. Deze zijn wél 5 aderig aangesloten en kunnen dan dus ook als Din-sync kabel gebruikt worden.


Een complete song is een verschrikkelijk complexe erwtensoep van grondtonen en boventonen van diverse instrumenten. Voor een stukje software is het onmogelijk te achterhalen welke tonen bij welk instrument horen. Het feit dat wij dat wél kunnen ,is meteen ook het fascinerende aan het menselijke gehoororgaan. De erfelijk opgebouwde aanleg in ons DNA en de ervaring met klanken sinds onze geboorte zorgen ervoor dat we in dit opzicht superieur zijn aan computers-en dat zal nog wel even zo blijven !
MARCO2 is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2007, 20:16   #18
xpanded stereo
Vintage lid
 
xpanded stereo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 augustus 2003
Woonplaats: Deventer
Berichten: 2.355
nog beter
j

@ Rombrz >>>yep in Grenoble..loop stage bij Arturia....
xpanded stereo is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2007, 20:41   #19
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.299
stage? wat voor studie?


oja, oude 5pin din audio en computer kabels werken ook (en zijn cheap+passen bij oude gear )


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 1 juni 2007, 01:14   #20
senso
The Original Maniac
 
senso's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juli 2002
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 1.363

Citaat:
Origineel geplaatst door rvooh
stage? wat voor studie?


oja, oude 5pin din audio en computer kabels werken ook (en zijn cheap+passen bij oude gear )
Maar dan wel oppassen. Audio DIN kabels bestaan ook in een "tape-copy" uitvoering, en dan zijn de draden gekruist.


THE MUSIC NEVER STOPS
Vintage Synth Parts: http://www.vintageplanet.nl/
Vintage Synth Service Manuals: http://www.synfo.nl/
senso is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » De Studio » MIDI

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Midi<->din sync (kms30) synthiaks Marktplaats archief 0 24 juli 2008 22:25
Gezocht : Philip Rees Mds Midi-> Din Sync rdewaele Te koop/ruil gevraagd 0 28 april 2008 09:34
DIN-SYNC kabel Modus Operandi Te koop/ruil gevraagd 17 25 maart 2006 11:51
TR-606 met Mods + midi > din sync mdv Marktplaats archief 2 23 juli 2004 00:56
Midi -> Din Sync CraZ Te koop/ruil gevraagd 1 27 mei 2004 11:20


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:52.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland