Synthforum

Mededelingen

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 19 april 2006, 10:42   #1
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.352
Een track bouwen zonder PC
Dat is dus wat ik wil... ik heb de laatste jaartjes vooral geinvesteerd in nieuwe geluidjes.
En zodoende nooit echt goed gekeken wat voor sequencer ik dacht te gaan gebruiken..
Ik kom namelijk een beetje uit het tracker-circuit en wilde gewoon nieuwe geluidjes samplen op mijn pc en dan weer in Fasttracker sequencen.

Nu is dat hardware gedeelte een beetje door geslagen en ben ik mezelf een beetje aan het orienteren op een hardware sequencer. maar wat zoek ik nou precies in een hardware sequencer..

Ik wil gewoon meteen vanaf het begin mijn track bijv. 500 bars lang maken en dat die dan de midinoten en CC-controls opneemt en dat ik ze bijv. meteen of erna kan quantiniezen.

Ik wil als ik op play douw van mijn Hardwaresequencer dat alles gewoon meeloopt.. en dat die ook de CC's uitstuurt etc.

Ik wil minimaal 16 midisporen in mijn sequencer en 0 audiosporen..

Ik wil graag iets met een Pianoroll kunnen bewerken zonder al te veel poespas.

Als er nu 1 midi uit op zo'n sequencer zit kan ik dan via mijn roland A880 toch verschillende synths andere partijen laten afspelen..

Ik dacht zelf aan een MPC of een RM1x (zit nogal wat prijs verschil tussen) ook heb ik gekeken voor een QY700 of QY100
Maar aan de interface tezien lijkt het mij nog niet echt logisch..

ok wat is mijn uiteindelijke doel dus.. Weg met mijn pc en alle hardware tergelijk zijn eigenpartij afspelen over 500 bars en alle getweak opgenomen en weer afgespeeld...
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 10:51   #2
ProtoHuman
Vintage lid
 
ProtoHuman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 februari 2003
Woonplaats: Cambridge MA
Berichten: 5.075
In de RM1x kun je in song mode een heel eind komen denk ik. Ik weet niet hoe fijn de songmode van E-mu sequencers werkt, maar misschien moet je daar ook nog ff naar kijken. Krijg je er meteen een enorm fijne rompler bij! Die klinkt iig stukken beter dan de RM1x. Hoe een MPC in songmode werkt durf ik je niet te vertellen. Maar daar zijn weer andere specialisten voor.
Bedenk wel dat hardware sequencers een stuk minder visuele feedback geven! Het is echt een andere manier van werken. Ik weet niet precies wat je bedoelt met editten via een pianoroll?
ProtoHuman is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 11:01   #3
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.352

Citaat:
Origineel geplaatst door ProtoHuman
Ik weet niet precies wat je bedoelt met editten via een pianoroll?
Ik wil gewoon de ingespeelde noten kunen veranderen... of dat ik het mono inspeel en dan de noten naar beneden kan copieren zodat het poly wordt...

En ik vind het belachelijk dat ik moet betalen voor een synth-engine of drumkits of romplers als ik van te voren weet dat ik dat toch niet ga gebruiken..
Ik heb weleens screenshots gezien van die MC-909 maar dat zag er goed uit kwa midi aansturing...
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 11:02   #4
hermax
*
 
Geregistreerd: 22 april 2004
Woonplaats: Haacht
Berichten: 1.812
Ik KEN iemand met een gelijkaardig probleem.
Die gaat hieronder gaan antwoorden, kijk maar:
hermax is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 11:09   #5
Danny
Geluidshobbyist anno 1967
 
Danny's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 maart 2003
Woonplaats: Stabroek - Antwerpen
Berichten: 2.129
Re: Een track bouwen zonder PC

Citaat:
Origineel geplaatst door RockSteadyBeat«
Ik wil gewoon meteen vanaf het begin mijn track bijv. 500 bars lang maken en dat die dan de midinoten en CC-controls opneemt en dat ik ze bijv. meteen of erna kan quantiniezen.
Bij een hardwaresequencer is het niet nodig om eerst op te geven hoeveel bars je song gaat zijn. Gewoon je MIDI-kanaal instellen en beginnen recorden.

Ik beschik zelf ook niet over een computer en sequence alles via 2 hardwaresequencers en 3 sequencers die in workstations ingebouwd zijn. Dat werkt voor mij als een trein, maar kan voor iemand anders totaal het tegenovergesteld werken. Daarom zou ik je adviseren om eerst te proberen met iets goedkoops en degelijk.

Als hardwaresequencer gebruik ik een Roland MC500 en Roland MC500 MkII. De MC500 zou ik niet echt aanraden want door een te klein geheugen gaat ie bij bijna iedere handeling een onderdeeltje van z'n OS van floppy willen laden . De MkII daarentegen, heeft 4x het geheugen van de MkI en heeft dit nadeel niet.

Zo'n MC500 MkII neemt alles op wat je inspeelt: note ON/Off, aftertouch, PB, CC's, PC's ... dus daar geen probleem. Vermits je alle aan te sturen synths aan zo'n MC moet hangen, zal ook alles automatisch meelopen. In totaal kan je met zo'n MC500 MkII 32 MIDI-kanalen adresseren. Deze adressering koppel je aan de 8 tracks waarop je kan opnemen. Bv : track 1 tem 4 configureer je om naar MIDI OUT 1 te sturen terwijl track 5 tem 8 naar MIDI OUT 2 gaan.
Pianorollmodes zijn volgens mij nooit terug te vinden op standalone sequencers, maar daar kan ik me in vergissen. In ieder geval heeft de MC-serie het niet.

Om je een idee te geven hoe het bij mij is ingesteld:

MC500 MkI:
op MIDI OUT1 : aansturing van EMU E6400 op 16 MIDI-kanalen
op MIDI OUT2 : aansturing van DX7 op 1 MIDI kanaal

MC500 MkII:
op MIDI OUT1 : aansturing van EMU EIV op MIDI-kanaal 1 tem 16
op MIDI OUT2 : aansturing van EMU EIV op MIDI-kanaal 17 tem 32

Deze sequencers zijn niet echt te vergelijken met de RM1X en MPC's, maar zijn toch recht-toe-recht-aan in het gebruik. Je kan in stepmode of realtime mode spelen. Deze laatste is vergelijkbaar met een digitale bandopnemer en zo werk ik dus altijd. Mocht die werkwijze je interesseren, dan zou ik eens uitkijken naar een MC500 MkII of beter nog een MC50 MkII. Deze laatste heeft z'n OS op ROM staan zodat je dat niet eerst van floppy moet inlezen. Je kan ook nog voor de MC80 gaan. Deze heeft ook nog een arpeggiator ingebouwd en zo meer, maar je vindt ze niet zo makkelijk. Prijzen voor een 500 II liggen dikwijls onder de 50 EUR. De 50 brengt niet meer op dan 100 EUR.

Mocht je het achteraf toch niet vinden meevallen, dan kan je zonder al te veel verlies verkopen en kan je een andere werkwijze zoeken.

Ik hoop dat je er wat aan hebt

Succes met de zoektocht



Werktuigen: Alles wat ik nodig heb
Danny is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 11:10   #6
Danny
Geluidshobbyist anno 1967
 
Danny's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 maart 2003
Woonplaats: Stabroek - Antwerpen
Berichten: 2.129

Citaat:
Origineel geplaatst door hermax
Ik KEN iemand met een gelijkaardig probleem.
Die gaat hieronder gaan antwoorden, kijk maar:


Wie spreekt er eigenlijk van een 'probleem' :confused:



Werktuigen: Alles wat ik nodig heb
Danny is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 11:11   #7
fjoesz
___________
 
Geregistreerd: 21 januari 2005
Berichten: 6.944
ik denk dat een rm1x is wat je zoekt
een mpc sequenced nou eenmaal minder
als je geen sampler wil -->rm1x
nootjes 'naar beneden' slepen doe je op een pc overigens, maar op de rm1x gaat alles wel retehandig
minpunt is dat je niet van play naar rec kan switchen terwijl ie loopt
er is al heel veel over de rm1x geschreven een ook over mpc's
de zoekfunktie kan helpen

tjek anders ergens een manual van de rm1x.. ik denk dat je wel blij wordt
zag er overigens 1tje op marktplaats voor 199
weet niet of ie er nog is, maar voor dat bedrag raak je m ook zeker wel weer kwijt als t niks is
fjoesz is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 11:11   #8
Danny
Geluidshobbyist anno 1967
 
Danny's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 maart 2003
Woonplaats: Stabroek - Antwerpen
Berichten: 2.129

Citaat:
Origineel geplaatst door RockSteadyBeat«
Ik wil gewoon de ingespeelde noten kunen veranderen... of dat ik het mono inspeel en dan de noten naar beneden kan copieren zodat het poly wordt...

En ik vind het belachelijk dat ik moet betalen voor een synth-engine of drumkits of romplers als ik van te voren weet dat ik dat toch niet ga gebruiken..
Ik heb weleens screenshots gezien van die MC-909 maar dat zag er goed uit kwa midi aansturing...
Noten 1/1 veranderen is geen probleem, dat kunnen alle sequencers wel denk ik. Maar van een mononoot overgaan naar polyfonie ... het kan via 'create events', maar dan is het eenvoudiger om gewoon de extra noten bij in te spelen (is trouwens toch veel leuker ook ).



Werktuigen: Alles wat ik nodig heb
Danny is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 11:22   #9
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.352
Yo Danny Die lijkt me idd erg fijntjes.. ik zag een screenshot naar een kapote link van een PC-editor voor die MC-serie... is die ook bij jou bekend...

Ik zit nu de SoundOnSound review te lezen en ik denk dat ik die MC serie een beetje misgelopen bent. kende er niks van :confused:

Ik zal die Handleiding ff downloaden van de RM1x maar het feit dat daar een soundengine inzit staat mij al tegen... Ik wil midi en Thats's It!
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 11:28   #10
chielos
...
 
chielos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 maart 2003
Woonplaats: delft
Berichten: 2.494
tegenwoordig hebben al die bakken samples enz aan boord. een dedicated sequencer zie je niet veel meer!


klik
klikkerdeklik
chielos is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 11:29   #11
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.352
Die Roland MC80 lijkt mij wel wat... ik heb zowel de MC80 als de MC50 net op marktplaats gevonden.. Op die MC50 heb ik maar gelijk geboden aangezien er nog niemand anders was geweest die dat had gedaan.. en Op die MC80 is 200euro geboden door iemand anders... is that a fair price:confused:

offtopic:

Citaat:
Origineel geplaatst door chielos
tegenwoordig hebben al die bakken samples enz aan boord. een dedicated sequencer zie je niet veel meer!
MENING: Vindt ik nou ook met veel goedkope mixers.. Gooi erbetere faders en jack-ins op inplaats van rotte reverbs die toch nooit zullen klinken.. Denk aan phonic,behringer,etc
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 11:41   #12
Danny
Geluidshobbyist anno 1967
 
Danny's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 maart 2003
Woonplaats: Stabroek - Antwerpen
Berichten: 2.129

Citaat:
Origineel geplaatst door RockSteadyBeat«
[B]Yo Danny Die lijkt me idd erg fijntjes.. ik zag een screenshot naar een kapote link van een PC-editor voor die MC-serie... is die ook bij jou bekend...
... neen. Maar ik heb ook geen behoefte aan een PC-editor voor een hardwaresequencer. Dan gaat een beetje het idee van een hardwaresequencer verloren, vind ik persoonlijk.


Citaat:
Ik zit nu de SoundOnSound review te lezen en ik denk dat ik die MC serie een beetje misgelopen bent. kende er niks van :confused:
Ze dateren van 1985 tot ... . Het zijn geen superuitgebreide machines, maar voldoen voor mij ruimschoots. Een concurrent van hen destijds was de Yamaha QX-serie. Maar daar heb ik geen ervaring mee.

In ieder geval raad ik je aan om je tijd te nemen en als het enigzins mogelijk is, de werkwijze uit te testen. Het bepaalt immers voor een heel groot deel hoe creatief je kan zijn (als je teveel moet zitten klooien in menu's dan werkt het voor mij niet goed).

Een andere waar ik aan denk (maar geen ervaring mee heb) is de Akai ASQ10. Als ik het me goed herinner is het de sequencer van de MPC60 zonder de soundengine. Misschien kan je daar eens op googelen en vind je zo wel wat je zoekt (ik heb immers geen aandelen in Roland ).

Succes



Werktuigen: Alles wat ik nodig heb
Danny is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 11:43   #13
Danny
Geluidshobbyist anno 1967
 
Danny's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 maart 2003
Woonplaats: Stabroek - Antwerpen
Berichten: 2.129

Citaat:
Origineel geplaatst door RockSteadyBeat«
[B].. en Op die MC80 is 200euro geboden door iemand anders... is that a fair price:confused:
200 is wel de maximum denk ik. Het is en blijft tenslotte maar een sequencer en je moet je ook realiseren dat het merendeel van de mensen tegenwoordig liever met een softwaresequencer werken wat maakt dat de waarde van zo'n MC80 zeker niet te hoog mag liggen. Als je niet per sÚ voor de arpeggiator wil gaan, lijkt me de MC50 een betere keuze ... maar het is natuurlijk 'up to you' .



Werktuigen: Alles wat ik nodig heb
Danny is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 12:07   #14
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.352
Re: Een track bouwen zonder PC

Citaat:
Origineel geplaatst door RockSteadyBeat«

Als er nu 1 midi uit op zo'n sequencer zit kan ik dan via mijn roland A880 toch verschillende synths andere partijen laten afspelen..
Deze vraag staat nog een beetje in mijn hoofd.. En kan ik dan met die A880 ook alle apparaten tergelijk opnemen. of moet dat per kanaal??
Want volgens mij merged die niet maar split die alleen maar.
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 12:14   #15
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.402
Re: Re: Een track bouwen zonder PC

Citaat:
Origineel geplaatst door RockSteadyBeat«
Deze vraag staat nog een beetje in mijn hoofd.. En kan ik dan met die A880 ook alle apparaten tergelijk opnemen. of moet dat per kanaal??
Want volgens mij merged die niet maar split die alleen maar.
Volgens mij kan de A880 twee kanalen mergen, of niet?

Ik heb zelf een Opcode Studio 5. Die kan 15 kanalen mergen (jummie )
etaoin is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 12:32   #16
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.352
Dat is wel erg lekker... Ik zat anders te denken om om 1 xtra A880 erbij te zoeken.. Dan moet het wel lukken denk ik..

offtopic: die quik-lok staat hier super etaoin
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 12:46   #17
chielos
...
 
chielos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 maart 2003
Woonplaats: delft
Berichten: 2.494
beetje reclame..
ok die rm1x heeft dan wel kut geluiden. maar die ga je toch niet gebruiken!
het is, zeker voor het geld, denk ik toch wel een van de beste sequencers die je kunt vinden!


klik
klikkerdeklik
chielos is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 12:47   #18
Danny
Geluidshobbyist anno 1967
 
Danny's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 maart 2003
Woonplaats: Stabroek - Antwerpen
Berichten: 2.129
Re: Re: Een track bouwen zonder PC

Citaat:
Origineel geplaatst door RockSteadyBeat«
Deze vraag staat nog een beetje in mijn hoofd.. En kan ik dan met die A880 ook alle apparaten tergelijk opnemen. of moet dat per kanaal??
Want volgens mij merged die niet maar split die alleen maar.
Dat hangt van je sequencer af denk ik. Voor de MC's kan je kiezen voor om je receiving MIDI channels op ALL of per kanaal te zetten. In de A-serie is de A220 de MIDI splitter (die gebruik ik in m'n setup, maar niet voor de MC's). De A880 is een merger met 2 inputs en 8 outputs dacht ik.

Maar je hebt niet per sÚ een merger of splitter nodig. Als ik je gearlist bekijk heb je niet allemaal MIDI synths. Ik neem enkel de synths waar ik zeker van ben dat ze MIDI hebben. Dan zou je bv volgende config kunnen opstellen:

MIDI OUT 1 : Juno 106 - CS1X - MicroKorg
MIDI OUT 2 : E'Tribe EA, ER en ES

Wanneer je nog meer MIDI synths zou aankopen, dan zou je bv de A880 kunnen inschakelen om te vermijden dat er meer dan 3 synths via THRU doorgelust worden. Stel dat je bv een JX8P of zo er bij zou willen gebruiken. Je kan deze dan gewoon vanachter in de MIDI chain hangen, maar dan heb je al 4 synths doorgelust wat zeker tot vertragingen gaat leiden. Dan zou je dit op kunnen vangen met je A880:

MIDI OUT 1 -> MIDI IN A880 - 106, CS1X - MicroKorg - JX3P (allemaal op afzonderlijke OUTs van de 880)
MIDI OUT 2 : E'Tribe EA, ER en ES

Ik hoop dat m'n uitleg wat duidelijk is .



Werktuigen: Alles wat ik nodig heb
Danny is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 13:00   #19
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.352
Ik ga aan het eind van de maand toevallig nog een mam mb33 kopen.. hier vanhet forum..
Maar het is dus zo dat als ik uit midi-out1 op MC, midikanaal 6 en 8 en 12 stuur en ik ea op 6 en er op 8 en es op 12 zet, dat dat dus goed doorkomt in een daisychain??? Ik had altijd een beetje het idee dat dat sdus niet zo goed werkte..
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2006, 13:10   #20
RenÚ
Vintage lid
 
RenÚ's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 maart 2004
Woonplaats: Omgeving Gouda
Berichten: 2.972
Als ik zonder computer zou werken, dan zou ik weer terug gaan naar een Ensoniq workstation zoals de EPS16+, ASR-10/88 of the TS-10/12. Die dingen werken echt gemakkelijk. Een 8 of 12 sporen sequencer waarbij de midi-kanelen LOCAL of MIDI of BEIDEN zijn in te stellen.

Op het forum/MP stond er laatst een TS10 voor 200 euro. Echt aan te bevelen. Niet alle interne sounds zijn even mooi, maar de drums zijn dan wel weer goed. 30000 noten en met die uitbreiding 80000.

En wat Danny zei, daar sluit ik me bij aan.


"The greatest adventure you could ever go on, is to take the journey back to what you really are"
RenÚ is offline   Met citaat reageren
Reageren

  Synthforum » De Studio » MIDI

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Muziek maken zonder PC/sampler etc. etc. ? CJ75 Algemene Discussie [synths, muziek, etc.] 13 9 augustus 2008 13:53
Hoe lang doe jij erover om een track te bouwen? Ferric Algemene Discussie [synths, muziek, etc.] 10 13 februari 2006 16:02
Weer een track... deze keer zonder dataliMIET Breadstick Tracks 12 17 oktober 2005 18:43
Audio PC zonder HD! r.5 De Studio en andere zaken 10 7 juni 2004 22:27
ik wil een pc bouwen help mij stiko Hardware 0 21 mei 2004 06:15


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:40.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland