Synthforum

Mededelingen

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 25 januari 2017, 12:47   #21
SynnyS
Groot lid
Moderator
 
SynnyS's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 april 2003
Woonplaats: Hengelo
Berichten: 2.998
Waar om heb je een GTX 1060 gekocht? Ga je er ook flink op gamen? Of doe je ook nog 3d Modelling/iets grafisch naast de audio?
SynnyS is offline   Met citaat reageren
Oud 25 januari 2017, 12:55   #22
Impression
 
Impression's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 januari 2012
Woonplaats: Regio Eindhoven
Berichten: 226
@synnys omdat ik er 3 schermen op draai. Uiteraard is het een beetje overkill, maar merk wel dat mijn huidige kaart het niet altijd even goed aankan (vu meters etc in cubase) Dus beter het zeker voor t onzekere en futureproof hahaha
Impression is offline   Met citaat reageren
Oud 25 januari 2017, 13:04   #23
SynnyS
Groot lid
Moderator
 
SynnyS's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 april 2003
Woonplaats: Hengelo
Berichten: 2.998
ja das wel een beetje overkill
SynnyS is offline   Met citaat reageren
Oud 9 februari 2017, 11:43   #24
Urbanized
 
Urbanized's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2015
Berichten: 200
Een DAW van 2000,- is overdreven! Maar goed, dat is mijn mening. Als je toch zoveel geld wilt uitgeven, kun je net zo goed een kant-en-klare DAW (+Windows getuned) kopen bij een muziekzaak. Je bent dan nog goedkoper uit ook.

Wij hebben een i5 van rond de 500,- met 8 GB werkgeheugen. Werkt prima!
Urbanized is offline   Met citaat reageren
Oud 18 maart 2017, 11:21   #25
MacGyverGear
Frequently kind
 
MacGyverGear's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2008
Berichten: 4.959
Ben ook van plan te up-graden maar zit nog een beetje met een vraag over geheugen en opslag.

Ik zie dat 32gb eigenlijk al n beetje gangbaar is in dit draadje. Maak tegenwoordig ook gebruik van 2 64bit DAWs tegelijk (Abelton en Reason) en met NI Komplete aan boord worden er ook steeds vaker sample librarys geladen, dus misschien wel slim meteen een iets groter setje te nemen.

Als moederboard wil ik de Asus Z170a gebruiken, maar qua geheugen twijfel ik nog n beetje. De processor gaat een 7700t worden, welke compatibel is tot 2400mhz.
Kwam het geheugensetje hieronder tegen. Lage CAS latency, wat gunstig zou zijn zover ik het begrepen heb, en voor een redelijke prijs
https://tweakers.net/pricewatch/4889...specificaties/
Nu kom ik het niet in dit lijstje van compatibel geheugen voor het moederboard tegen.. Zou dit problemen kunnen opleveren, of wordt het mogelijk gedowngrade?

Als boot device ga ik over op n M2 SSD.. maar twijfel of ik de 960pro of 960evo ga aanschaffen.
https://tweakers.net/nieuws/115915/s...-pro-ssds.html
Ik had ergens aleens gelezen dat de Pro iets sneller zou zijn en dat de prestaties met name merkbaar zijn bij grotere bestanden.
Wil er wel wat samples op zetten en lopende muziek projectjes op draaien, dus ook vaak dingen schrijven, Maar geen grote bestanden laden dus.
Het prijsverschil tussen de PRO en EVO is best groot en vraag me af of ik dit echt ga terugzien in de prestaties.

Thanx alvast voor de input
MacGyverGear is offline   Met citaat reageren
Oud 18 maart 2017, 16:56   #26
Steve303
aka WOLF
 
Steve303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 oktober 2002
Woonplaats: Gent - BelgiŽ
Berichten: 1.110
Ik bouwde onlangs volgende pc:
ASUS Z170-A moederbord
Intel 6700K (4Ghz) processor
Noctua NH-U14S koeler
Crucial Ballistix Sport LT BLS2C16G4D240FSB 32GB RAM
2 x samsung evo850 500 GB.

Dat ding is een bom!
Steve303 is offline   Met citaat reageren
Oud 18 maart 2017, 17:14   #27
FreddyConfetti
 
FreddyConfetti's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 augustus 2015
Woonplaats: Leuven
Berichten: 231
Ik heb overlaatst een test gedaan om te zien of ik mijn 8GB ram volgeladen kreeg.
Ik heb ongelooflijk veel kontaktlibraries moeten laden om dat doel te bereiken.
Waarvoor gebruiken jullie in godsnaam 32GB ram?
FreddyConfetti is offline   Met citaat reageren
Oud 18 maart 2017, 17:24   #28
Steve303
aka WOLF
 
Steve303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 oktober 2002
Woonplaats: Gent - BelgiŽ
Berichten: 1.110
Ik denk dat die 32 GB inderdaad ruim bemeten is maarja ze zit er nu in.
Steve303 is offline   Met citaat reageren
Oud 18 maart 2017, 22:29   #29
relexted
-------------------------
 
relexted's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 november 2005
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 536
Je bent de nieuwste Soundblaster vergeten op te noemen in je lijstje


It's the cook not the kitchen
relexted is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2017, 07:43   #30
r.5
Vers lid geweest
 
r.5's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 mei 2003
Woonplaats: Thuis
Berichten: 2.993

Oorspronkelijk geplaatst door relexted Bekijk bericht
Je bent de nieuwste Soundblaster vergeten op te noemen in je lijstje
Zit toch al onboard op een PC van 2000Ä, dus is het toch wel een beetje overkill om hier ook nog geld aan te geven...


GEAR: Analog Rytm, Sub 37, Bass Station II, Matrix 1000, SQ80, Nord Modular, DX200, Mono Evolver, Blofeld, Streichfett, Wavestation Legacy, M1 Legacy, Deluxe Bass Big Muff, FireworX, M-One XL, MidiVerb IV, Monotron Delay, Triple-C, 3632, BCR2000, Pyramid, Zillion, Numerology 4 Pro, Logic Studio X, AMT8, Macbook Pro, ProFire 2626, 01V96, Monitor2USB, DT990, D8, Active MixCube, B&W PIPELINED: PHASED OUT: E5000 Ultra, X3
r.5 is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2017, 09:38   #31
Steve303
aka WOLF
 
Steve303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 oktober 2002
Woonplaats: Gent - BelgiŽ
Berichten: 1.110

Oorspronkelijk geplaatst door relexted Bekijk bericht
Je bent de nieuwste Soundblaster vergeten op te noemen in je lijstje
Hoeft niet de nieuwste soundblaster te zijn want dat moederbord heeft een oldschool PCI slot; het zal maar afhangen van de drivers van de fabrikant of die kaart nog wil draaien op een nieuwer OS.
Steve303 is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2017, 10:07   #32
The Unholy
Hard lid
 
The Unholy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 januari 2004
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 2.024

Oorspronkelijk geplaatst door FreddyConfetti Bekijk bericht
Ik heb overlaatst een test gedaan om te zien of ik mijn 8GB ram volgeladen kreeg.
Ik heb ongelooflijk veel kontaktlibraries moeten laden om dat doel te bereiken.
Waarvoor gebruiken jullie in godsnaam 32GB ram?
Als je upgrade naar 16gb zal je zien dat je pc al snel meer dan 8gb gaat gebruiken.
The Unholy is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2017, 10:26   #33
MacGyverGear
Frequently kind
 
MacGyverGear's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2008
Berichten: 4.959
Dat geloof ik ook idd. Zit nu op 8gb, en zelfs n tijdje op 4 moeten werken omdat ik het met 2 computers moet delen.
Op 4gb werken projecten wel, geheugen zit net niet vol maar continue spikes. Heb nu de 4 gig uit de andere pc erbij en hij zit gemiddeld toch weer op 7,5 gig.
Ik heb mijn andere 2 bankjes uit de set (16gb) ooit uitgeleend maar als ik die er in zet zal het gebruik nog hoger liggen vrees ik. Er moet met minder ram aan boord meer gewisseld worden.

Misschien is 16gb ook wel genoeg (zou ik moeten testen..) maar het is een kleine uitgave op de rest. Ga ook geen videokaart gebruiken in mijn nieuwe setje aangezien het board 3 aansluitingen heeft, dus er gaat sowieso alweer n 1gb aan videogeheugen gebruikt worden.
Daarbij meerdere 64bit toepassingen die tegelijk draaien dus een beetje overhead kan geen kwaad...
Mijn huidige CPU is een 3770 en is gemiddeld niet hoger dan 20-25% belast als ik die spikes hoorde.

@Steve303: topset! (en topboardje natuurlijk ) Zelf gebruik ik niet dus niet zoveel CPU.. Ben wel benieuwd waarom je 2 x 16gb bankjes hebt gebruikt, dat scheelt ook weer in prijs idd. Weet jij misschien of de resultaten met 2x16 hetzelfde zij als bij 4 x 8 gig? (of misschien dat iemand anders dat weet?)
Bij mij is meer de laadtijden die ik wil verkleinen bij projecten. Die laadt ik nu ook van n 250gb samsung SSD.
Met sommige projecten gaat het richting de halve minuut met laden... dat hoop ik met die nieuwere M2 iets te verkleinen. Moet er wel bij zeggen dat ik j-bridge gebruik om nog wat oudere 32bit VSTs te kunnen gebruiken.

Laatst gewijzigd door MacGyverGear; 19 maart 2017 om 10:41 Reden: jb-bridge = j-bridge
MacGyverGear is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2017, 10:40   #34
Steve303
aka WOLF
 
Steve303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 oktober 2002
Woonplaats: Gent - BelgiŽ
Berichten: 1.110
Ik heb 2 latjes ram van 16Gb zitten. Weet niet of dat verschil uitmaakt ten opzichte van 4 keer 8Gb.

Mijn pc werkt snel maar als ik een project laad in Ableton moet ook ook nog ff wachten hoor (samples staan op een EVO 850 SSD ).

Ik kom trouwens van een dualcore met 4 gig ram dus dit is wel een raket voor mij. En ik moet eerlijk gezegd vermelden dat ik niet eens veel vst's gebruik (maar ik wou een beetje marge naar de toekomst toe).
Steve303 is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2017, 11:37   #35
MacGyverGear
Frequently kind
 
MacGyverGear's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2008
Berichten: 4.959
Ja, dat is wel flinke upgrade
MacGyverGear is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2017, 16:18   #36
willem1958
 
willem1958's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 september 2016
Woonplaats: wormerveer
Berichten: 392

Citaat:
Ben ook van plan te up-graden maar zit nog een beetje met een vraag over geheugen en opslag.
Ik heb ook een ssd van samsung met 12 gb geheugen en nooit merk ik dat de boel niet lekker soepel loopt.
Nou kan het wel schelen als je 2 daw's open hebt staan maar ik vraag me af; je doet altijd ťťn bewerking op dat moment dus wat vraagt het van je pc als de andere daw idle draait?
Wat ik las over het verschil tussen de evo en de pro is de conclusie dat het wel veel geld is voor zo'n klein verschil.
Wel interessant kan zijn dat je 5 ipv 3 jaar garantie hebt.
Belangrijker is wellicht nog dat je een recente kopie van je schijf op een oude schijf hebt staan en als die evo het dan een keertje opgeeft dan koop je gewoon weer een evo en kloon je je reserve harde schijf weer naar de nieuwe, dan kan je na een uurtje weer verder met de handel.
Ik denk zelf wel dat geheugen zeker een belangrijke rol speelt in het soepel draaien van 2 daws tegelijk maar ik denk dat je met 16 gb prima bedient bent en anders begin je toch met 16 en kan je er later eventueel nog wat bijzetten.
Je koopt tenslotte ook al een snelle processor ook dus die 16 gb zit wel goed verwacht ik.
willem1958 is offline   Met citaat reageren
Oud 20 maart 2017, 05:59   #37
man-T
weirdo
 
man-T's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 januari 2004
Woonplaats: A'veen
Berichten: 1.816

Oorspronkelijk geplaatst door quifster Bekijk bericht
dat is een mooie upgrade dan vanaf een xeon, veel plezier ermee
Hoezo 'vanaf een xeon' ?
Ik zal wel weer achter lopen, maar bij mijn weten zijn xeon processoren altijd de beste keuze voor audio pc's geweest.
Net zo snel als i7 van dezelfde generatie, maar meer L3 cache. Ook hyperthreading maar wel goedkoper dan een i7.
Scheelde mij bij mijn vorige upgrade 120 euro. Alleen op de processor.
Maar nogmaals, ik zal wel weer achter lopen.


Write a good song, and it won't matter what you record it with...
Write a bad song and it won't matter what you record it with.....


Mijn experimenteersels en nooit afgemaakte WIP's :
https://soundcloud.com/soundcrumbs
man-T is offline   Met citaat reageren
Oud 20 maart 2017, 10:46   #38
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.544

Oorspronkelijk geplaatst door FreddyConfetti Bekijk bericht
Ik heb overlaatst een test gedaan om te zien of ik mijn 8GB ram volgeladen kreeg.
Ik heb ongelooflijk veel kontaktlibraries moeten laden om dat doel te bereiken.
Waarvoor gebruiken jullie in godsnaam 32GB ram?
Ik had voorheen 12GB RAM en als ik een multisample inlaadde van Miroslav Philharmonik 2, liep hij naar 11GB in gebruik. Toen heb ik dus maar een upgrade gedaan naar 24GB (triple channel, 6x4GB). Als ik nu die multi sample inlaad zit ik gewoon op 14GB in gebruik.

Mijn upgrade van een eerste generatie i7-920 (2,53GHz 4-core) naar i7-980 (3,33GHz 6-core), ook nog eerste generatie i7 trouwens, was al enorm!
Ik ga nu in die oude bak nog naar 2xSSD (systeem en samples) en zo kan ik zijn leven nog 1-2 jaartjes rekken. Studio PC is nu bijna 8 jaar oud. Upgrade Mobo (blikseminslag), CPU (zie boven) en RAM. Met de SSD upgrade krijg ik hem naar 10 jaar voordat hij echt vervangen moet worden.


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 20 maart 2017, 11:00   #39
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 6.641

Oorspronkelijk geplaatst door man-T Bekijk bericht
Hoezo 'vanaf een xeon' ?
Ik zal wel weer achter lopen, maar bij mijn weten zijn xeon processoren altijd de beste keuze voor audio pc's geweest.
Net zo snel als i7 van dezelfde generatie, maar meer L3 cache. Ook hyperthreading maar wel goedkoper dan een i7.
Scheelde mij bij mijn vorige upgrade 120 euro. Alleen op de processor.
Maar nogmaals, ik zal wel weer achter lopen.
Volgens mij zit het verschil in de hoeveelheid cores hier.


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 20 maart 2017, 11:18   #40
Steve303
aka WOLF
 
Steve303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 oktober 2002
Woonplaats: Gent - BelgiŽ
Berichten: 1.110

Oorspronkelijk geplaatst door man-T Bekijk bericht
Maar nogmaals, ik zal wel weer achter lopen.
Een beetje achterlopen (ten opzichte van het aller-allernieuwste) is nooit slecht bij PC hardware als je ziet hoe snel die prijzen omlaag gaan.
Steve303 is offline   Met citaat reageren
Reageren

  Synthforum » De Studio » Overig Studio

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Nieuwe DAW PC Wildenberg Overig Software 21 6 maart 2015 18:50
Nieuwe DAW van Propellerhead? Hanz Sequencing 27 11 mei 2009 14:01
Een track bouwen zonder PC RSB MIDI 42 1 mei 2006 13:34
ik wil een pc bouwen help mij stiko Hardware 0 21 mei 2004 06:15
vraagje over het kopen van een nieuwe pc deckard Hardware 58 12 juni 2003 20:38


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:41.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland