Synthforum

Mededelingen

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 14 april 2013, 20:08   #1
Manic
 
Manic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 januari 2009
Woonplaats: Huppel
Berichten: 216
Midi controller - draaiknop verspringt wanneer de waardes niet gelijk zijn
Is er een manier om te zorgen dat wanneer bijvoorbeeld een knop van een softsynth op 15 staat, maar de knop op mijn controller die die softsynth bedient op 100, dat wanneer ik aan die knop draait, dat ie dan niet ineens naar 100 springt? Maar dat óf: de knop midi ontvangt van FL Studio, zodat ie automatisch op 15 springt. Óf: de knop geen absolute getallen verzend, maar werkt als +1 en -1


Manic is offline   Met citaat reageren
Oud 14 april 2013, 20:58   #2
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.407
Softsynths kunnen vaak ingesteld worden dat ze de waarde pas oppakken zodra de controller die bereikt. Dus in jouw geval, niet eerder reageren dan dat de controller door de 15 heen gaat. Dus als je van 100 naar beneden draait doet hij van 100 tot 16 niks, en daarma reageert hij weer 1-op-1 op de controller. Maar dat is een beetje softsynth-afhankelijk.
etaoin is offline   Met citaat reageren
Oud 14 april 2013, 21:01   #3
audiocollage
Vintage lid
 
Geregistreerd: 30 april 2009
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 2.334

Oorspronkelijk geplaatst door Manic Bekijk bericht
Is er een manier om te zorgen dat wanneer bijvoorbeeld een knop van een softsynth op 15 staat, maar de knop op mijn controller die die softsynth bedient op 100, dat wanneer ik aan die knop draait, dat ie dan niet ineens naar 100 springt? Maar dat óf: de knop midi ontvangt van FL Studio, zodat ie automatisch op 15 springt. Óf: de knop geen absolute getallen verzend, maar werkt als +1 en -1
Hangt af of die softsynth reageert op : CC 96 Data Button increment en CC 97 Data Button decrement, maar dat betwijfel ik ten zeerste. Data increment en decrement werkt normaal enkel op de laatst gekozen editing funktie van een hardware synth... software is dus een andere zaak.
You can try.
(In Logic kan je dit wel met een environment funktie.)
audiocollage is offline   Met citaat reageren
Oud 14 april 2013, 21:10   #4
vcovca
NOXGENUS
 
vcovca's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2005
Woonplaats: ...
Berichten: 7.360
Absolute of relative geloof ik..


We are Noxgenus. We are not a label, a crew, or a production facility. We are a source. Our transmissions are rare, exclusive and uncompromised. There is no scene, there is no genre. Wake up...
vcovca is offline   Met citaat reageren
Oud 15 april 2013, 14:48   #5
Manic
 
Manic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 januari 2009
Woonplaats: Huppel
Berichten: 216
Ja relative, dat moet ik hebben geloof ik.. Ik moet eigenlijk een oplossing hebben die gewoon op alle softsynths van toepassing zijn.

Is het niet gewoon mogelijk dat mijn midi controller automatisch de datum neemt van de (software) knop die hij bedient?

BTW: ik heb de Novation Impulse 61. Hier zit ook Automap software bij, en volgens mij doet hij het daarmee wel goed. Probleem is alleen, dat deze software niet goed werkt met FL Studio...


Manic is offline   Met citaat reageren
Oud 18 april 2013, 00:46   #6
cult45
011110111000
 
cult45's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 juli 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 1.840
soft takeover

zoek maar es of de fruity forums. volgens mij heeft de software het niet.



Oorspronkelijk geplaatst door vcovca
Plantjes gasten, plantjes. Geen geslachtsdelen.
cult45 is offline   Met citaat reageren
Reageren

  Synthforum » De Studio » MIDI

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Midi en audio lopen niet gelijk. emkedouwe MIDI 12 28 januari 2011 15:07
Ik krijg de Albino 2 niet onder controle met mijn midi-controller mky Soft synths 1 14 maart 2006 10:42
Cubase SX 2.0.2: Softsynth midi opname loopt niet gelijk met audiotrack? bluebrain Sequencing 10 17 mei 2004 11:51
MIDI controller niet zoals de anderen? stekke Synthesizers en synth-modules 6 20 juni 2003 15:22
De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Moog Multimoog 195 Euro... CoolRunning Algemene Discussie [synths, muziek, etc.] 8 13 juni 2003 13:57


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:42.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland