Synthforum

Mededelingen

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 22 januari 2010, 18:25   #1
bobaphat
Vintage lid
 
bobaphat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2002
Berichten: 3.155
Akai s5000 vraagje 24bit samples & aksys
Ik heb onlangs een s5000 gescoord voor een leuk prijsje, en ben er erg blij mee. Eigenlijk heb ik de s5000 gekocht om extra converters in huis te hebben.

Ik heb alleen wel 2 vraagjes:
1, Wat gebeurt er als ik 24bits samples laad in de s5000? Kan hij deze lezen, of resampled hij het automatisch naar 16bit?

2, Ik wil graag in aksys drumkits maken. Helaas kan ik niet per key een sample kiezen zodat ik op c1 de kick,,, d2 clap etc kan zetten. Weet iemand hoe dit kan met aksys?
bobaphat is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2010, 18:38   #2
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.407
Wat betreft 1: de S5000 kan helemaal niks met 24-bits samples. Die zul je zelf eerst moeten converteren.
etaoin is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2010, 18:48   #3
Document1
Koning, Keizer, Admiraal
 
Document1's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 november 2008
Woonplaats: Gorokko
Berichten: 2.865
Over 2. Ik gebruik aksys niet, ik sample alles de s5000 zelf in, als je dan bij keyspan midilearn (ofzoiets) aanvinkt kan je gewoon c1 indrukken, hou alleen wel in de gaten dat je als je bv je clap op d2 zet je deze ook in de mastersectie van de sample zelf op d2 zet.

Ach ja het zal je vast niet helpen maar dat is hoe ik het doe


Gratis en voor niks.


Oorspronkelijk geplaatst door Boelie035
Jij mag niet in Amersfoort komen, ben ik gelijk mijn fiets kwijt.
Document1 is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2010, 20:25   #4
Grouphome
Hekel aan:Muis Muzikanten
 
Grouphome's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juli 2004
Woonplaats: Waggi
Berichten: 731
kheb al tijdje geen aksys gebruikt, maar dacht dat je gewoon een drum program kon aanmaken
dan kon je per key geluid selecteren


Muziek maken doe je met je oren, je hebt er eigenlijk geen ogen voor nodig.

(F*** Muismuzikanten dus....)
Grouphome is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2010, 20:31   #5
Von Naphoven
Weltraumforscher
Moderator
 
Von Naphoven's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2007
Woonplaats: Noord-Brabant (NL)
Berichten: 6.045
Je kunt in Ak.sys op het klavier klikken en slepen om de range per noot te bepalen. Dus per sound creeer je een keygroup, en op het klavier sleep je dan welke range je wilt. Bij de sampleselectie zet je de keyboard follow uit zodat je de originele pitch krijgt.
Von Naphoven is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2010, 12:59   #6
bobaphat
Vintage lid
 
bobaphat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2002
Berichten: 3.155
Je hebt iig niet meer de mogelijkheid om een drum program te kiezen. Dat is wel jammer, dat je voor elke sample een keygroup moet aanmaken. Maar ik maak gewoon een template, en dan samples later selecten.

@etaoin
Internal is de s5k 16bit maar de converters zijn 18 ad. Het is dan niet raar dat er een downsample algoritme automatisch samples aanpast.
bobaphat is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2010, 17:23   #7
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.407
Misschien raar met moderne ogen bekeken, maar toen de S5000 uit kwam waren 24-bit samples behoorlijk schaars. Er was dus geen enkele reden voor Akai om de mogelijkheid in te bouwen 24-bit WAVs te lezen (als dat bestandsformaat toen überhaupt al gebruikt werd).

Die 18-bit D/A zit er waarschijnlijk voornamelijk in om wat meer headroom te hebben voor al die voices die hij heeft. Hij zal niet upsampelen van 16 naar 18.
etaoin is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2010, 18:32   #8
cream
Vintage lid
 
cream's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 januari 2004
Woonplaats: Tussen de zeven heuvelen
Berichten: 1.412
misschien heb je iets aan onderstaand programma

www.z-t.nl/files/cutratekeymapper109b.zip
cream is offline   Met citaat reageren
Reageren

  Synthforum » Synth Hardware » Overige hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
AKAI S5000 SAMPLES VIA PC OP JE HD ZETTEN rmsyster Overige hardware 3 15 januari 2009 19:26
Aksys, edittors & MPC4000 Magura Deluxe Overige hardware 10 28 juni 2006 06:17
meerdere samples tegelijk van 24bit naar 16bit Thoraval Overige hardware 8 11 november 2005 19:12
S5000 met véél extra's (scsi, Aksys,...) sKeLeTvM Marktplaats archief 1 17 november 2003 09:32
S5000 en Aksys onder Windows 2000 wouter Overige hardware 4 14 juni 2002 14:26


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:15.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland