Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 21 april 2017, 18:09   #1
robbie50
Ehhh, paar knopjes teveel
 
robbie50's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 maart 2004
Woonplaats: Bij de Zee maar niet de noord!
Berichten: 1.006
Fantom Xa fatal error
Hallo,

Mijn Xa geeft de volgende foutmelding, zie bijlage.
Ik heb alle kabels, aansluitingen al gecontroleerd.....maar geen verbetering.
USB connectie is wel mogelijk met PC en ik zie dan de Fanx dir in de synt.
Heeft iemand tips of moet ik naar de dealer om te laten repareren?
Heeft iemand een indicatie wat zoiets gaat kosten?


groet,

rob
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Fantom Error.jpg‎
Bekeken: 84
Grootte:  51,6 KB
ID: 115451  


Video killed the Radio star!!!!
Oja, spullen;
midimaster/PC/paar synt's/heel veel snoeren/pluggen en inspiratie.....en een Soldeerbout
robbie50 is offline   Met citaat reageren
Oud 22 april 2017, 00:45   #2
CJ75
Using keys to open doors
 
CJ75's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 februari 2005
Woonplaats: Tussen Den Haag en Leiden :-)
Berichten: 397
Hi Rob,

Zo dat ziet er heftig uit.

Heb je het probleem al voorgelegd op de forum-website ?

Check de site: forums.rolandclan.com

Op zich best veel activiteit op die site.

Grt. CJ


Gear:
(Live-) Synths: Yamaha Motif XS6, Macbook Air ( Mainstage )
Midikeyboards:Roland PC-160, Roland AX-1 (keytar)

Software/PC:Reason 3.0, Cubase SX3, Logic Express 9, Mac-mini, Edirol UR-80, Focusrite Saffire Pro 14
Overig:Montarbo 150, KRK Rokit 5, Behringer Xenyx 802, Ultimate Apex standaard
CJ75 is offline   Met citaat reageren
Oud 22 april 2017, 09:57   #3
robbie50
Ehhh, paar knopjes teveel
 
robbie50's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 maart 2004
Woonplaats: Bij de Zee maar niet de noord!
Berichten: 1.006
C.J.

Dank voor je reactie, ja daar eerder neergezet dan hier maar.....geen reactie.
Of het gebeurt zelden (gelukkig) of men weet er geen raad mee...

Volgende week maar eens verder informeren bij de bedrijven welke voor Roland repareren....


groet,

rob


Video killed the Radio star!!!!
Oja, spullen;
midimaster/PC/paar synt's/heel veel snoeren/pluggen en inspiratie.....en een Soldeerbout
robbie50 is offline   Met citaat reageren
Oud 4 mei 2017, 11:48   #4
robbie50
Ehhh, paar knopjes teveel
 
robbie50's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 maart 2004
Woonplaats: Bij de Zee maar niet de noord!
Berichten: 1.006
Vervolg Xa
Tip gekregen van reparateur, update versie opnieuw erop zetten.
(oude lab-top voorzien van Windows XP)
Contact met Xa mogelijk, is zichtbaar in de verkenner, .bin file hierheen gesleept en na update contact met lap-top verbroken.
Xa gaat upgraden en zegt na 5 minuten dat hij klaar is, voedings schakelaar uit zetten.
Na opstart is er niets veranderd.
Het lijkt erop dat flashgeheugen niet goed meer werkt.....inmiddels contact met Roland...waarschijnlijk opsturen naar BelgiŽ. (flashgeheugen kontakten opnieuw solderen?)

Het vervolg laar ik weten.




Video killed the Radio star!!!!
Oja, spullen;
midimaster/PC/paar synt's/heel veel snoeren/pluggen en inspiratie.....en een Soldeerbout
robbie50 is offline   Met citaat reageren
Oud 16 mei 2017, 21:15   #5
robbie50
Ehhh, paar knopjes teveel
 
robbie50's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 maart 2004
Woonplaats: Bij de Zee maar niet de noord!
Berichten: 1.006
Vervolg.....

Afgelopen vrijdag heb ik mijn Xa naar de Roland dealer hier in de buurt gebracht, als alles goed gaat is hij 17 of 18 Mei in BelgiŽ. (omdat iedereen daar lacht)
Vervolgens hoor ik daarna wat het euvel is en wat de kosten gaan worden. (en dat taaltje is zo zacht!)

Hopelijk valt het allemaal mee, dat horen jullie natuurlijk....
BELGIň, tam tam tam tam, BELGIň.........ik heb getwijfeld over BelgiŽ..........

rob


Video killed the Radio star!!!!
Oja, spullen;
midimaster/PC/paar synt's/heel veel snoeren/pluggen en inspiratie.....en een Soldeerbout

Laatst gewijzigd door robbie50; 16 mei 2017 om 21:16 Reden: foutje....
robbie50 is offline   Met citaat reageren
Oud 16 mei 2017, 21:53   #6
Exoterrestrial
Robokey Wesley
 
Exoterrestrial's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 december 2009
Woonplaats: Easterzile
Berichten: 4.072
Nooit twijfelen over BelgiŽ!

Hier ondertussen wat om het wachten te verzachten .




Cheers,
Exo.
Exoterrestrial is offline   Met citaat reageren
Oud 17 mei 2017, 04:59   #7
dreammer
Vintage lid
 
dreammer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2007
Woonplaats: almere
Berichten: 643
Zowel met mijn mv8800 als mijn mc909 was roland in belgie best snel met de reparaties.. al zijn we inmiddels nu 7jaar later of iets dergelijks. de prijs viel destijds best mee.. was gewoon uurloon van hun manneke + onderdeel.. geloof dat hij met de mc909 net geen half uurtje bezig was.. de mv weet ik niet, want dat viel meer onder garantie destijds.


_________.,,,.__________ _ _ _
________(O-O)___________ ___ __ __ _
______ooO(_)Ooo_______ __ __ __ _ _

DREAMMER WAS HERE
dreammer is nu online   Met citaat reageren
Oud 17 mei 2017, 18:59   #8
robbie50
Ehhh, paar knopjes teveel
 
robbie50's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 maart 2004
Woonplaats: Bij de Zee maar niet de noord!
Berichten: 1.006
Hopelijk is dit ook in een "uurtje" klaar (Uurtje...Factuurtje)
Fatal Error is een mooi nummer, alleen bij mij komt er na zo'n error GEEN geluid meer uit.........
Ik blijf Fantoms leuk vinden....had vroeger een X7.

we wachten af....

rob


bericht 1.000


Video killed the Radio star!!!!
Oja, spullen;
midimaster/PC/paar synt's/heel veel snoeren/pluggen en inspiratie.....en een Soldeerbout

Laatst gewijzigd door robbie50; 17 mei 2017 om 19:01 Reden: dit was mijn 1000 ste bericht!
robbie50 is offline   Met citaat reageren
Oud 2 juni 2017, 19:22   #9
robbie50
Ehhh, paar knopjes teveel
 
robbie50's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 maart 2004
Woonplaats: Bij de Zee maar niet de noord!
Berichten: 1.006
AFGELOPEN!!
Ik kreeg bericht van Roland BelgiŽ dat het "mainboard"van mijn Xa DOOD is.....
Elders staat een oproepje of er iemand er per-ongeluk nog eentje heeft liggen.......zo'n moederding.

anders heb ik binnenkort nogal wat switches, toetsen ect te koop......

groet,

rob
mag op


Video killed the Radio star!!!!
Oja, spullen;
midimaster/PC/paar synt's/heel veel snoeren/pluggen en inspiratie.....en een Soldeerbout

Laatst gewijzigd door robbie50; 2 juni 2017 om 19:23 Reden: foutje gemaakt
robbie50 is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Zelfbouw, reparatie en onderhoud

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Fantom Xa mediaventures Marktplaats archief 4 26 februari 2009 07:29
Roland Fantom XA S-330 Marktplaats archief 3 14 maart 2007 20:50
Fantom xa met harddisc recorder of Fantom x6? klerk Synthesizers en synth-modules 9 15 november 2005 11:56
Fantom Xa eigenaren? Rhy Synthesizers en synth-modules 45 26 april 2005 07:30
Fantom power to the masses : fantom XA lowieken Synthesizers en synth-modules 6 17 oktober 2004 14:20


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:43.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland